Скъпи синко,Сякаш беше вчера, когато ти се напишкваше в ританките

...
Скъпи синко,Сякаш беше вчера, когато ти се напишкваше в ританките
Коментари Харесай

Да се ожениш, за да придобиеш щастие – това е верният начин да се разведеш

Скъпи синко,

Сякаш беше през вчерашния ден, когато ти се напишкваше в ританките си в скута на мама… А през днешния ден ще приказваме за любовта и секса. М-да... Да ти се сменят памперсите беше доста по-лесно!

Но преди да обсъждаме секса, желая да ти приказвам за брака. Въпреки че няма да изпитвам позор и да се тормозя, в случай че в твоя живот тези две събития се случат тъкмо в този ред. Бих могъл да се надявам, че първо ще е бракът и след това сексът, само че просто мисля, че разбирането за единствената почтена причина за брак ще внесе изясненост във всички аспекти на живота ти. В това число и в секса.

Приятелю, ти ще поискаш да се ожениш – и аргументите за това ще бъдат безусловно неправилни. Както беше с всички нас! По принцип най-разпространената причина и в същото време най-опасната е – ние се женим, тъй като мислим, че фамилният живот ще ни донесе благополучие. Но да сключиш брак, с цел да придобиеш благополучие – това е правилният метод да се разведеш.

На света съществуват прелестни бракове. Но те са такива не поради устрема към благополучие, те са прелестни, тъй като хората в тях търсят нещо напълно друго. Съпружеството се преобразява, когато двамата схващат, че единствената цена на щастливия брак е всеки ден да се отказваш от своето его.

Егото е онази част от теб, която пази сърцето. Ти си се родил с положително и прелестно сърце и то постоянно ще е с теб. Но когато бях прекомерно непоколебим с теб, или когато приятелчетата ти се присмиваха за нещо в учебно заведение, ти си почнал да се съмняваш дали сърцето ти е толкоз положително. Не се притеснявай, всички минаваме през това.

Твоят разум стартира да построява стена към сърцето ти. Същото се случва и с нас. Представи си висок палат с трап към него – той ни пази от врагове, които могат да се покатерят по крепостната стена, да обхванат в сърцето и да го поразят. Слава на Бога, че я има тази стена! Та нали сърцето ти се нуждае от защита, приятелю.
Отначало използваме тази стена единствено, с цел да предотвратим нежелана окупация. Но в един миг разбираме, че най-хубавата защита е нападението. По цялата дължина на крепостната стена ние сме разположили разнообразни оръжия и почваме да стреляме с тях слепешката. При някои тази пукотевица е гневният изблик, при други – сплетните, осъждането, при трети – пристрастяването към алкохола и хазарта.

Една от обичаните страни на моето его е да се преструва, сякаш всички отвън моята цитадела мислят и работят неправилно. Така мога да усещам, че съм прав и благоверен, а в действителност съм жертва в плен на моите хрумвания и показа. Знам, че от време на време съм стрелял и по теб, сине, за което апелирам да ми простиш.
Понякога нашите оръжия са ни нужни, с цел да оживеем. Но в множеството случаи въобще не ни трябват.

И мъжете, и дамите имат своите крепостни его-стени, заредени с оръжие. Но напълно скоро ще си мъж и е значимо за теб да знаеш какво вършим нормално със стените си – ние споделяме, че без тях не може нито един „ същински мъж ". Всъщност единствено се опасяваме, че сърцата ни ще се окажат не задоволително положителни за хората, които обичаме и по тази причина ще предпочетем да останем в сигурност зад високите крепостни стени, богато оборудвани с пушки.

Разбираш ли, че бракът може да се окаже проблем?

Ако попаднеш в клопката на мисълта, че тези стени непременно са ти нужни, с цел да бъдеш „ същински мъж " – ти се лишаваш от опцията за дълъг и благополучен брак. Целта на брака е да се събори тази стена – тухла по тухла, до момента в който не се окажеш напълно разполагаем на индивида, който обичаш.

Докато не се покажеш изцяло открит пред него. Уязвим. Съпричастен. Слят с него.

Приятелю, тези хора вършат секс, тъй като и в най-високата си точка съзнанието не слага граници. Егото изчезва, хората са изцяло освободени и се трансформират в едно цяло.

Къде се крие тайната на щастливия брак?

Ожени се за тази, която също е схванала каква е единствената причина за бракосъчетание. За тази, която ще умира до теб – не след 50 години, а всеки ден. Тухла по тухла разграждайки стената на своето его дружно с теб.
За тази, която ще ти е вярна. На теб, а не на личната си сигурност.

За тази, която ще обикне хубостта на жертвеността, отхвърли от силата и риска от уязвимостта.

С други думи, ожени се за тази, която изиска да прекара единствения си живот, потопена в потресаващата и рискова обич, с теб и единствено с теб.

С разградени стени,

Баща ти.

Източник

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР