Скъпи сънародници! От 16 март страната ни живее в режим

...
Скъпи сънародници! От 16 март страната ни живее в режим
Коментари Харесай

Президентът на Казахстан към народа си: Никой няма да остане сам!

Скъпи сънародници! От 16 март страната ни живее в режим на изключително състояние. Това време се оказа предизвикателство за доста жители. Някои имат спад в приходите, някои губят работата си, някои трябваше да трансформират проектите си за живот. По човешки съчувствам на всички. Така се обърна към своите сънародници президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев, представен от Посолството на Казахстан в България.

Трябваше да взема толкоз мъчно, само че належащо решение, с цел да предотвратим необятното разпространяване на рисковия вирус в Казахстан. Това значително ни се удаде. Пандемията не пораства геометрично. Действията на Казахстан получиха позитивни мнения от Световната здравна организация и интернационалните специалисти. В страната са въведени строги ограничения, бе прекъсната работата на публичния превоз, множеството организации и институции минаха на отдалечен режим на работа, прави се стерилизация на улици и жилищни обекти, всички инфектирани жители получават здравна помощ.

Разбира се, обстановката в другите елементи на страната не е идентична. В някои райони повишаването на заболеваемостта явно към този момент е минало. В други динамичността на разпространяването на вируса към момента е тревожна. Ние действаме според от съответната конюнктура на място. Нашата съществена задача е да запазим живота и здравето на жителите. Също по този начин подхващаме ограничения за опазване на приходите, обезпечаване на обществена и икономическа непоклатимост. Още един път желая да уверя – в тези сложни условия никой няма да остане самичък с проблемите си, страната няма да остави никого в неволя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР