Скъпа Белослава, обичаме музиката ти, харесваме присъствието ти на сцената,

...
Скъпа Белослава, обичаме музиката ти, харесваме присъствието ти на сцената,
Коментари Харесай

Никой не е безгрешен? Белослава, обичаме музиката ти, но така не може

Скъпа Белослава, обичаме музиката ти, харесваме наличието ти на сцената, належащо ни е. Но по този начин не може. И дано тъкмо тук да сложим една доста хубава и ясна граница - Белослава като актьор е едно. Човекът Белослава, който се качва зад кормилото с 1.2 промила алкохол в кръвта е друго. Надяваме се да не чуваме в никакъв случай повече за второто. 

Изминаха съвсем три дни, откогато научихме, че певицата е хваната да ръководи автомобила си в нетрезво положение и напълно предстоящо, мненията не стихват. За страдание обаче май няма да има последици и всичко ще си отшуми. Защото нямало задоволително доказателства, с цел да бъде формирано дело. Дрегерът бил без пломба, пък и Белослава отказала кръвни проби. Защото, както самата тя призна, в действителност е карала пияна. Та всичко ще мине и ще замине. Както и апропо я успкояват в мненията в обществените мрежи нейните звездни другари. Почти няма известна персона от бг шоубизнеса, който да не е поставил най-малко един емотикон със сърце или да не е написал " И това ще мине ", " Никой не е непогрешим ", " Горе главата " и всевъзможни сходни окуражителни реплики, които подхождат по-скоро на обстановка, в която майка успокоява детето си, че е получило двойка в учебно заведение, в сравнение с тази, в която възрастен човек е взел осъзнатото решение да кара почерпен. Ами в случай че тази неточност беше коствала нечий живот? Дали щяхме да сме все по този начин великодушни и прощаващи? Пак споделям - тук музиката на Белослава не играе, приказваме за индивида Белослава, който кара пил и който слага в заплаха себе си и останалите участници в придвижването. А пък тя самата е доста наясно с действието си, въпреки всичко е била и лице на акция " Не карам пил "... Забавно, нали?

                             

Та приятелите на Белослава в този момент са подели друга " акция " под формата на подкрепящи мнения и тя може да се назова " Вие все едно в никакъв случай не сте карали пили ". Ами множеството здравомислещи хора не са. Защото животът им е благ. Грешки вършим всички, единствено че когато тези неточности могат да се окажат съдбовни, е по-добре да замълчим, да сведем глава и в никакъв случай повече да не ги повтаряме. И това би било задоволително, би било задоволително и в случай че приятелите ни ударят едно рамо, само че не в общественото пространство, бидейки известни персони, които дават образец. Защото някой подрастващ може да си каже " Ще се кача на колата, нищо че съм пил, безгрешни няма ", когато гледа цялата тая поддръжка в мненията. 
                             

Да, в България сме прекомерно сериозни, когато става дума за някой различен. За другар, за съседа, за някой прочут, а за някой прочут сме си напряко безмилостни. Линчуваме наред, когато някой различим сбърка. Само че от неточност до неточност има разлика. А и да не забравяме, че има разлика, когато грешката е позволена от елементарен хомо сапиенс, напълно друго е, когато е позволена от някоя " звезда ". Вторите биват много по-лесно извинени. Не в обществените мрежи, а в действителния живот - на гишето в банката, на касата в магазина, пред някоя институция, пред която се вие километрична опашка. Намират се оправдания, намират се положителни юристи и стартират да не се намират доказателства. От тази позиция - за какво се сърдим на Белослава? Колко пъти Явор Бахаров се размина с правораздаването, въпреки и да е карал на какви ли не вещества? Ако ставаше дума за някой елементарен човек, който няма нито популярност, нито кой знае какъв брой високо състояние в обществото, щеше да си понесе нужните последици, че и от горната страна.  Ами Максим Стависки - къде е? Не знам, само че не е в пандиза, а едно момиче остана в кома поради " двете му глътки домашна ракия ". Пак 1.2 промила, апропо. 

Проблемът не е в обособените персони, казусът е доста по-надълбоко, тъй като ние като общество сме сбъркани. Колко пъти сте чували за някой известен човек, който е получил особено отношение, единствено тъй като го дават по тв приемника? Сякаш има някакво мълчешком преимущество за известните. Те не могат да чакат на опашки, не могат да получават санкции, не може да търпят нелюбезности, ставаме деликатни, когато ги гледаме в очите, другояче зад екрана е елементарно и сме безпощадно сериозни. 
                             

Грешка. Голяма, само че за наслада не съдбовна. Може би поради служителите на реда, които са се намесили, може би поради шанс. Последствия би трябвало да има, тъй като даже ей по този начин, за единия образец, би трябвало да се покаже, че когато извършваш сходно действие, не може да ти се размине. Да се извиниш е умеене, което не всеки има, тъй като не всеки осъзнава какъв брой е значимо, от време на време го вършим, просто тъй като по този начин би трябвало и по този начин се чака. Истината е обаче, че в случай че тази неточност беше лишила живот, извинението нямаше да има никаква тежест. 

Искаме да слушаме музиката на Белослава, желаеме да я виждаме и на сцената. Но преди този момент желаеме правораздаването да си свърши работата. Защото всички сме хора, всички бъркаме, само че и всички би трябвало да си плащаме цената за грешките. 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР