Скандалното видео от остров Ибиса причини в Австрия управленска криза

...
Скандалното видео от остров Ибиса причини в Австрия управленска криза
Коментари Харесай

Временно правителство ръководи Австрия

Скандалното видео от остров Ибиса аргументи в Австрия управническа рецесия и смъкна от власт държавното управление на канцлера Курц. От през днешния ден краткотрайно държавно управление управлява страната. Австрия ще вземе присъединяване в срещата в Брюксел, представлявана от досегашния финансов министър, който е отпред на кабинета. След дни президентът ще направи нови назначения, които да приготвят изборите през септември.

 © БГНЕС
След сполучливия избор на съмнение през вчерашния ден Австрия от през днешния ден има това, което ние добре познаваме като служебно държавно управление. И в случай че за България в последните години то се трансформира в нещо всекидневно, в алпийската република се случва за първи път. Президентът е признателен, по личните му думи, на " елегантната австрийска конституция ", която предписва той да има последната дума при отстраняването и назначението на държавното управление. Днес това се случи съвсем по едно и също време.

Александър Ван дер Белен, президент на Австрия: Не желая да подмина смущаващата морална картина, която остави бездънен отпечатък в съзнанието ни, освен тук, само че несъмнено и в чужбина. Това хвърля сянка върху образа на родината ни, изкривява визиите и се разграничава от същинските правила на Австрия.
Главният участник във видеото, Хайнц-Кристиан Щрахе има късмет да стане евродепутат. Той е определен с преференции и в случай че до 2 юли не се откаже от мандата, ще стартира нова политическа кариера. В Партията на свободата вършат опити да го откажат. Същевременно зад клопката, в който попадна Щрахе се допуска балканска връзка.

Жената, с която той се е срещнал и се е показала за племенница на съветски олигарх най-вероятно е босненска студентка, която владее четири езика. Твърди се, че за актьорските си качества е получила сред 6 и 7 хиляди евро дневно. Тази заран във Виена пък се носеха клюки за сръбска брокерка на недвижими парцели, посредством която политикът и хипотетичната племенница са влезнали в контакт. Прокуратурата води следствие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР