Скандално разследване в авторитетното германско издание Шпигел замеси германския канцлер

...
Скандално разследване в авторитетното германско издание Шпигел замеси германския канцлер
Коментари Харесай

Германското сп. “Шпигел” замеси Борисов и Меркел в схема с предпазни маски

Скандално следствие в авторитетното немско издание " Шпигел ” замеси немския канцлер Ангела Меркел и някогашният към този момент български министър председател Бойко Борисов в скица с защитни маски, направена при започване на пандемията. За техните другарски връзки се знае от дълго време. Борисов е един от любимците на Меркел. Сега се оказва, че точно поради него държавното управление й е забъркано в един огромен корупционен скандал.

Германската войска е поръчала от България защитно облекло за стотици хиляди евро, което е некачествено, само че за което канцлерът Ангела Меркел, наподобява, персонално е говорила с тогавашния министър председател Бойко Борисов.

Това , представено от " Дневник ", в следствие, посочващо по какъв начин от компанията " Венера Стайл " (Venera Style) от Хасково е получено предложение за такива артикули, макар че до тогава тя прави единствено облекло. В началото на пандемията обаче " Венера " предлага да достави двуслойни маски – 85% памук, 15% еластан – на Германия напролет на 2020 година
 Публикацията идва месеци след началото на огромен скандал с доставки на некачествени маски, уличил в корупция съдружници на Меркел и сложил партията ѝ – християндемократите – в неизгодна позиция в навечерието на парламентарни избори.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР