Скандалният сигнал на считания за мъртъв адвокат-лобист Петьо Петров, по-известен

...
Скандалният сигнал на считания за мъртъв адвокат-лобист Петьо Петров, по-известен
Коментари Харесай

Заместникът на европрокурорката Теодора Георгиева май е пуснал сигнала на Пепи Еврото до медиите

Скандалният сигнал на считания за мъртъв адвокат-лобист Петьо Петров, по-известен като Пепи Еврото, против българската европрокурорка Теодора Георгиева, позната в близкия си кръг като Тошка, е публикуван до медиите от заместника на Георгиева – Димитър Беличев. Това пише „ Уикеднд ”, като се базира на хора от българския офис на европрокуратурата.

Самият Беличев е отпътувал за Люксембург, където е седалицето на еврообвинителите отпред с Лаура Кьовеши, още на 15 октомври, неделя, а сигнала на Пепи Еврото против Теодора Георгиева става обществено прочут в медиите във вторник, 17-и. Не е известно по чия покана Беличев се е явил в Люксембург – дали е бил извикан от шефката си Кьовеши или от българската европрокурорка. При всички случаи обаче неочакваното му тръгване буди доста въпросителни измежду сътрудниците му, още повече, че това се случва след приемането на сигнала от Пепи Еврото против Теодора Георгиева.
Твърденията на Кьовеши, че при нея няма подобен сигнал не кореспондират с разпоредбите за работа на Европрокуратурата, защото всевъзможни сигнали могат да бъдат изпращани както до нея, по този начин и до българския офис на структурата. Нелепо звучат и изказванията на самата Теодора Георгиева, че сигналът е неизвестен, защото, въпреки и в печатна форма, той е подписан собственоръчно и съпроводен с клетвена декларация, съдържаща всички атрибути за персонифициране на сигнала. За да се счита един сигнал за неизвестен, от него би трябвало да липсват най-малко едно от трите имена, ЕГН и автограф, каквито писмените изказвания на Пепи Еврото имат.

Според него и написаното в сигнала, европейският прокурор от България Теодора Георгиев е получавала регулярно подкупи, с цел да въздейства върху хода на следствия от 2019 година

„ Давах всеки месец по 10 000 лв. на европейския прокурор Теодора Георгиева персонално. Първоначално парите се предаваха във ВИП залата на ресторант „ Осемте джуджета ”, твърди Еврото в писмото си. „ След като Георгиева стана европейски прокурор и стартира да отсъства от страната много постоянно, парите ѝ се даваха, когато се прибереше в България на комфортни за нея места. В подмяна на това Теодора Георгиева имаше ангажимент да оказва въздействие съответни досъдебни производства да се завършват съгласно моите инструкции, предвид на това, че по този метод можех да контрактувам огромни суми от лицата, по отношение на които се водеха досъдебни производства. С две думи, трябваше да се управлява българският офис на Европейската прокуратура и по този метод да се изкарват огромни суми пари ”, твърди сензационно Петьо Петров в сигнала си до офиса на българската европрокуратура.

Получаването на сигнала в този офис значи, че е сезирана европрокуратурата. Той е изпратен още до КПКОНПИ и до Народното събрание у нас, само че не и до правосъдните инстанции. Проверката му обаче тече в Софийска градска прокуратура.

Опитите на Теодора Георгиева да се оправдае, че сигналът е неизвестен, тъй като, в случай че беше действителен, значи е известно къде се намира Петър Петров, което пък значи, че той незабавно би трябвало да бъде задържан. С днешна дата обаче това изказване звучи неуместно, защото сигналът може да бъде написан на всяка точка от земното кълбо и изпратен от напълно друга.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР