Скандалният щатски затвор Сан Куентин в залива на Сан Франциско,

...
Скандалният щатски затвор Сан Куентин в залива на Сан Франциско,
Коментари Харесай

Калифорния превръща затвора Сан Куентин в център за рехабилитация

Скандалният щатски затвор Сан Куентин в залива на Сан Франциско, който е бил дом на най-голямата популация наказани на гибел в Съединените щати, ще бъде трансформиран в арест, където по-малко рисковите пандизчии ще получават обучение, професионално образование и рехабилитация. Това планува нов проект на губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм.

Съоръжението ще бъде преименувано на център за рехабилитация Сан Куентин. Повече от 500 пандизчии, излежаващи присъди там, ще бъдат преместени в други затвори в щата.

Сега в пандиза лежат към 2000 души с по-леки присъди.

 
Искаме да бъдем водещото оборудване за възстановително правораздаване в света. Това е задачата. Сан Куентин е емблематичен, прочут по целия свят. Ако той го направи, всеки различен затвор може да го направи. Поискахме от законодателната власт 20 милиона $ за започване на работата по план за преустрояване. Времето на откриването е краят на 2025 година Формално ще създадем център за рехабилитация.
Гавин Нюсъм – губернатор на Калифорния 

Ходът на Нюсъм, който неотдавна стартира втория си мандат като губернатор, идва след негов мораториум от 2019 г върху изтезанията и демонтирането на газовата камера в пандиза.

Някои жители на покритото с мрачна популярност място считат, че концепцията си коства.

 
В сегашната система хората повече губят своята човещина, в сравнение с да я запазят. Ако се съсредоточат върху рехабилитацията, това доста ще понижи рецидивизма и ще усъвършенства обществото като цяло. Запазването на човечността ни разрешава да излезем от това място.
Милтън Алкантара – пандизчия в Сан Куентин 

Реформата е част от траяла десетилетия промяна на разрастващата се затворническа система на Калифорния, която мина под федерална пълномощия през 2005 година Това съд постанови, че медицинските грижи в пандизите са толкоз нищожни, че се равняват на грубо и извънредно наказване.

По-късно правосъден състав подреди на щата фрапантно да понижи броя на пандизчиите поради пренаселеността на пандизите.

Около 800 души излизат от пандиза всяка година и задачата е да бъдат защитени от осъществяване на ново закононарушение и връщане в системата, споделя губернатор Нюсъм.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР