Скандалният бивш съветник в Държавната агенция Национална сигурност (ДАНС) и

...
Скандалният бивш съветник в Държавната агенция Национална сигурност (ДАНС) и
Коментари Харесай

Алексей Петров посочи бивш зам.-главен прокурор като шапка на отвличанията

Скандалният някогашен консултант в Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) и някогашна барета, а понастоящем учител по корпоративна сигурност в УНСС - Алексей Петров, упрекна някогашния зам.-главен прокурор Бойко Найденов, че е бил " шапка на отвличанията в България ".

" Той не търси похитителите, а търси на кого да припише закононарушението ", разяснява Петров пред Нова телевизия.

По думите му преди години Найденов го молел за подпомагане, с цел да получи високия пост в прокуратурата.

" Той ми носеше ракетата за тенис. Молеше ме да увещавам тогавашния основен прокурор Велчев, че е доста подобаващ за поста ", твърди Петров.

Той счита, че е стигнал до подсъдимата пейка, тъй като бил " неуместен ". И добавя: " Ако си работил по най-хубавия метод за службите, елементарно можеш да се превърнеше в обвинен ".

 1978080

От своя страна Бойко Найденов, който понастоящем е в управлението на партията на някогашния президент Георги първанов - АБВ, изрично отхвърли изказванията на Алексей Петров и се закани да го съди.

" През цялото време групата за похищения е знаела за следенето ", разяснява ексобвинителят за следствието против бандата за отвличания " Наглите ".

Той пък разкри, че някои от арестуваните измежду тях са признали, че са заравяли парите от откупи на Витоша.

Бившият зам.-главен прокурор разкри, че по негово време е имало теч на информация и по друго основно следствие - против автокрадци.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР