Скандалните разкрития на зам.-главния прокурор, довчера близък приятел на обвинител

...
Скандалните разкрития на зам.-главния прокурор, довчера близък приятел на обвинител
Коментари Харесай

МАЙТАП: Бойко Методиев Борисов ремонтирал приватизираната от Гешев Регентска къща

Скандалните разкрития на зам.-главния прокурор, доскоро непосредствен другар на обвинител номер 1 Иван Гешев, че точно последният е приватизирал незаконно  целия парцел на Прокуратурата, употребен от нея като почивна база в Боровец, стигна до съвсем куриозни измерения.

Според Сарафов от години Гешев считал фамозната Регентска къща за своя и я трансформирал в непристъпна за огромна част от редовите прокурори. Самият Гешев, чиято оставка желаеха и ГЕРБ, и Движение за права и свободи, и Има Такъв Народ, и част от колегията му във Висш съдебен съвет още предходната седмица, стартира деня с обвинения  освен за напън против него и фамилията му, само че и с посочването с пръст на " Лицето Бойко Методиев Борисов " като създател на блицкрига против него.



Оказва се обаче, че точно Борисов през 2011 година след дълги години очакване, отпуска парите за ремонта на скъпата вила в планинския курорт край Самоков (по чийто път за София Гешев претърпя, по негови данни, опит за нападение посредством самоделка преди 2 седмици - б.р.). Над 250 хиляди лв. дава Министерски съвет преди повече от 10 години, с цел да приведе къщата в естествен тип, откакто тя стои заключена цели 5 години поред.

Регентската къща е издигната през 1941 година Служила е за жилище на премиера Богдан Филов и военния министър Никола Михов, който става регент с княз Кирил през 1943 година Красивата 3-етажна вила е цялостна с история. В нея е сниман и филмът “Тютюн ”.

По времето на комунизма стартира да се употребява за държавна станция. След измененията обаче запада, защото легловата й база не е доста огромна - състои се от едвам 3 жилището и 2 тавански стаи с общо 13 кревати. Но разполага с великански двор, с 5 дървени бунгала с размерите на гарсониера всяко. Така легловата база е от над 33 месеца.

По време на тройната коалиция министърът на администрацията Николай Василев реши да я даде чартърен. На търг при започване на 2007 година бе реализиран рекорден месечен наем от 26 000 лева

Наддаването стартира от 3000 лева, само че явилите се 7 компании от туристическия отрасъл го усилиха неведнъж. Регентската къща бе извоювана от “Феста хотели ” ЕООД. Фирмата пое ангажимент да я стопанисва за 10 година, като с изключение на 3,12 млн. лева за наем трябваше да влага и 50 хиляди лева за усъвършенствания, само че в последна сметка нищо от това не се реализира до ремонта през 2011 г. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР