За съжаление такъв е казуса, че тези, които трябва да

...
За съжаление такъв е казуса, че тези, които трябва да
Коментари Харесай

Минчев: Тези, които трябва да разследват казуса с Нотариуса, са тежко замесени

" За страдание подобен е проблема, че тези, които би трябвало да проверяват проблема с Нотариуса, по всичко проличава, че са тежко забъркани ". Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев, който е и лидер на листата на партията за евроизборите.

" Такова е политическото време и такава е динамичността, че доста други политически тематики излязоха на повърхността и потиснаха тематиката за Мартин Божанов - Нотариуса и за Петьо Еврото. По-надолу в осведомителния поток т.е. по-надолу в публичното внимание, с което спада и публичния напън върху самите проверяващи да се саморазследват. В последна сметка, че никой от Политическа партия и Демократична България не е част от основаването на тези практики в правосъдната ни система ", разяснява Минчев работата на краткотрайната парламентарна комисия за Мартин Божанов-Нотариуса.

" Често се сблъсквахме и с отвращение на институциите и лицата, които ги съставляват, да спомагат. Изслушването на Иван Гешев не хвърли особена светлина по проблема ", съобщи той.

" Моето име също беше забъркано в проблема " Да запазим Корал ", само че то изскача по данните на един от документите. Аз не съм взел участие в отписването на Кирил Петков от управителните органи на сдружението. За Лена Бориславова не мога да кажа. Не съм взел участие и не знам кой е работил по документите. По принцип прави усещане, че при работа с документи, когато се вземе предишен файл, с цел да се работи върху него, се събират и данните на предходните създатели и редактори на документа. Така, че предписание ми е усещане, че при подобен метод на работа с документи се получава този резултат ", по този начин той разяснява думите на ръководителя на сдружението " Да опазим Корал " Атанас Русев, че с изключение на Лена Бориславова и Кирил Петков във подправянето на документи е забъркан и Минчев.

" Има способени органи, които би трябвало да проверяват и открият дали има нарушавания. Важно е дали този проблем ще загуби своето внимание след изборите, в случай че това стане, ще се окаже, че е било просто един медиен фойерверк. Когато такива проблеми се вадят тъкмо преди избори наподобява, че са интензивно мероприятие ", добави той.

Според Минчев, с всеки сходен скандал, партиите " отвращават " гласоподавателите и това се отразява на изборната интензивност. Припомняме, че Русев упрекна Петков и Бориславова във подправяне на подписи и документи, с цел да може съпредседателят на Политическа партия да излезе от сдружението в точния момент и да може да стане длъжностен министър на стопанската система през 2021 година
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР