Скандалната британска рок-групата Секс пистълс ще преиздаде забранения й някога

...
Скандалната британска рок-групата Секс пистълс ще преиздаде забранения й някога
Коментари Харесай

Преиздават забранен скандален хит на "Секс пистълс" за платинения юбилей на кралицата

Скандалната английска рок-групата " Секс пистълс " ще преиздаде неразрешения й в миналото пънк-рок сингъл  " God Save The Queen "  /Боже пази кралицата/, заимствано от английския химн, за отбелязване на Платинения празник на Елизабет Втора.

Антиавторитарният шлагер е излязъл през 1977 година по времето на Сребърния празник на кралицата и незабавно е бил неразрешен от Би Би Си и всички самостоятелни радиостанции. Причината: Монархията е наречена " фашистки режим ", а в текста се споделя, че " кралицата не е човешко създание " и че „ страната няма бъдеще “.

Сингълът е включен и в единствения албум на рок-групата. Въпреки възбраната обаче парчето стига до второ място в музикалната ранглиста, като за първи път ария се появява със заличено заглавие, с цел да се избегне засегнатост. 

Хитът е изпреварен единствено от ария на Род Стюърт и се носят клюки, че класацията е манипурлирана, с цел да не достигне  " God Save The Queen "  първото място. Членовете на " Секс пистълс " са задържани откакто промотират записа на ня хната специфична лодка за юбилея по река Темза. 

Звукозаписната компания  " Ей енд Ем "  унищожава 25 000 копия от диска. Сега за отбелязване на Платинения празник на кралицата  " Ей енд Ем " ще пусне 1977 копия на рядката истинска версия, а  " Върджин " ще преиздаде още 4 000 копия на пък-химна. Това ще стане на 27 май - няколко дни преди плануваните при започване на юни тържества.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР