Скандализиращите факти около Юбер да удължат политическия сезон в Брюксел

...
Скандализиращите факти около Юбер да удължат политическия сезон в Брюксел
Коментари Харесай

Андрей Новаков за скандала с Юбер: Килимът е запален, Макрон дължи обяснения

Скандализиращите обстоятелства към " Юбер " да удължат политическия сезон в Брюксел – това чака евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков. По думите му в доста къси периоди Комисията по превоз би трябвало да включи разкритията в дневния си ред и те да бъдат разисквани, " в това число с представители на Европейската комисия ".

" Първият човек, който дължи доста пояснения, е президентът Макрон – от времето, в което е бил министър на стопанската система. Да не вземе да се окаже, че през цялото това време сме били прави – че пакет " Мобилност ", който беше фиктивен, иницииран, подкрепян и прокаран от президента Макрон, също е едно лобистко законодателство, което, да кажем, основава преимущества пред едни компании, да вземем за пример френски, по отношение на други компании, да вземем за пример български. Защото по този начин наподобява все още. "

Това разяснява Андрей Новаков в предаването " Преди всички " на БНР. Според него Макрон дължи пояснения освен за таксиметровите услуги, а за всичките си дейности като министър, в това число за пакет " Мобилност ".

" Ако изнесеното е истина, за това по какъв начин един еврокомисар съгласува дейностите си като еврокомисар предвид на това, че му бъде обещана работа след време, когато се пенсионира, е просто скандално ", акцентира Новаков, визирайки забърканото в абсурда име на някогашния нидерландски комисар Нели Круз.

" Европейски Съюз е доста повече от това да трудоустроим един човек, когато напусне работа “, сподели той.

Допреди седмица Франция председателстваше Съвета на Европейски Съюз и това хвърля сянка върху всичко, което реализираха, счита Андрей Новаков.
" Всяко безмълвие, с всяка минала минута усилва вредите. Килимът към този момент е разпален. Президентът би трябвало да реагира и да изясни какво се е случило и истина ли е. "

" Юбер " абсурдът завари френският президент Еманюел Макрон тъкмо пред първия, въпреки и несполучлив на финала, избор на съмнение на държавното управление и подхрани гнева на неотдавна обединилата се лява съпротива, която му лиши парламентарното болшинство. В навечерието на националния празник на Франция в обичайното си изявление Макрон няма по какъв начин да избегне тематиката за подмолния лобизъм в интерес на американската транспортна компания. Очаквано реакциите на разкритията са доста мощно нажежени, заключи кореспондентът на БНР в Париж Юлия Талева.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР