Скандалите с расизма не подминаха и Йейл, университет от Бръшлянова

...
Скандалите с расизма не подминаха и Йейл, университет от Бръшлянова
Коментари Харесай

Йейлският университет с обвинения в расизъм

Скандалите с расизма не подминаха и Йейл, университет от Бръшлянова лига, която сплотява в себе си най-престижните образователни заведения в Съединени американски щати. Случаят далеч не е обвързван с движето Black Lives Matter, защото образователното заведение получава обвинявания в расизъм по отношение на азиатски и бели кандидат-студенти. 

Обвиненията идват от страна на Департамента по правораздаване на Съединени американски щати. Оттам настояват, че Йейл нарушава федерални цивилен права, тъй като при преглеждането на документите за банкет в университета доминантен фактор са расата и етноса. В Йейлския университет годишно се преглеждат към 35 000 молби, като утвърдени са 2300 студенти. Около половината студенти, признати през предходната година, се самоопределят като бели. Една четвърт са азиатците, 12% са чернокожите, а латино студентите са 15%. Според Департамента спрямо всички претенденти със сравними оценки азиатците и белите имат сред 1/10 и 1/4 от вероятността да бъдат признати по отношение на латино или чернокожи кандидати. Затова държавното управление упорства расата и националната принадлежност повече да не бъдат фактори за банкет в образователната институция. 

От Департамента разясняват: „ Няма нещо като добра форма на расова дискриминация. Незаконното делене на американците на расови и етнически блокове насърчава стандарти, свирепост и разделяне “. 

Въпреки това от Йейл отхвърлят обвиняванията. Те са на мнение, че личността е главният аршин за банкет. Затова и показват гордостта си от сегашната система за банкет и отхвърлят да одобряват нови правила въз основата на „ неоснователни и прибързани обвинявания “. Университетът е заплашен от правосъдно дело, в случай че продължи да употребява расата и националността като критерии за банкет. 

Междувременно откриватели от Йейлския университет създадоха тест за ковид, посредством който се изследва слюнката за възможна зараза. Тестът е получил утвърждение от Администрацията по храни и медикаменти в Съединени американски щати и е бърза и евтина опция на употребяваните до момента средства за тестване. Резултатът от тестването може да бъде подготвен до три часа след провеждането му. Професор от университета показва очаквания тестванията да бъдат предлагани против 10 $ от лабораториите. Екипът от учени, работил върху създаването на медицинския артикул, е на мнение, че всеобщото разпространяване ще даде по-ясна картина за мащабите на болестта.

 
Защо „ бялото “ е новото „ черно “ в козметиката?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР