Скандали продължават да тресат МВР и Агенция Митници. Служебният премиер

...
Скандали продължават да тресат МВР и Агенция Митници. Служебният премиер
Коментари Харесай

Ген. о.з. Румен Ралчев: Течът на информация е станал навик в службите

Скандали не престават да тресат Министерство на вътрешните работи и Агенция " Митници ". Служебният министър председател смени двама зам.-вътрешни министри. " Гротескните типове фотоси, които излизат, обрисуват една не напълно привлекателна активност. За мен това е следено, към този момент няма нищо скрито, нещо което довечера излиза като показания, може на следващия ден да излезе в медиите. Министерство на вътрешните работи и прокуратурата би трябвало да вземат ограничения този теч да престане. Обезсмислят се обособените типове предпазени очевидци. Това, което се демонстрира в недъгав тип - може да си сбъркал, само че в случай че имаш достъп до висши ешелон - " дайте да ме кръстите еди по какъв начин си, с цел да съм недостижим ", разяснява ръководителят на Управителния съвет на Национална работа " Безопасност и защита " ген. Румен Ралчев пред bgonair.bg.

По думите му, течът на информация е станал табиет в службите и в " доста недъгав тип " политическата система въздейства на неполитизирани институции като прокуратура, Министерство на вътрешните работи, съда и даже това към този момент не се крие.

" Назначаването на " наши хора " подсигурява, че той би трябвало да е персонално лоялен и да ни дава информация. Каква е гаранцията, че единствено Министерство на вътрешните работи може да вербува незаконния контингент? " Ето ти часовник за 50 000 лева, ето ти 200 000 евра, ще ми вършиш дребни услуги ". Много пагубно е въздействието на политиците в Министерство на вътрешните работи. Кадровият асортимент не е на самия министър или естественият асортимент, който се изисква, той е с изтъкване. Една част от биографията се почиства, друга се укрепва ", съобщи ген. Ралчев.

Пред Bulgaria ON AIR той уточни, че за никого не е загадка по какъв начин се работи, когато " едра риба " стъпи изкривено - " стартират да го скубят, след това стартира контраматериал, който става рисков за тези чиновници, не за него ".

Според ген. Ралчев министърът на вътрешните работи има задоволително работа, с цел да се занимава с координацията на изборите. Тя, по думите му, би трябвало да се прави от човек, който е освободен от ежедневната си активност и е осведомен с изборните похвати на Министерство на вътрешните работи, политици и престъпен контингент.

" Най-вероятно това ще е някогашен министър на Министерство на вътрешните работи, почитан чиновник от йерархията в страната, който е минал по всички стъпала и е наясно с този развой. Защо не и един някогашен ръководител на ЦИК ", уточни ген. Ралчев.

Във връзка с рокадите в службите за сигурност специалистът по национална сигурност разяснява, че те също са част от политическата бухалка.

" Не би могъл един министър-председател в границите на два дни да се запознае по този начин детайлно с качествата на един зам.-председател на ДАНС, с цел да го освободи - или му е показано, или е почистване на сметки ", съобщи ген. Ралчев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР