Скандали около конкурса Евровизия“ не липсват и тази година. Композиторът

...
Скандали около конкурса Евровизия“ не липсват и тази година. Композиторът
Коментари Харесай

Композиторът Вида Пиронкова: Защо чужденци избират българската песен за „Евровизия“? Ние само пълнеж ли сме?

Скандали към състезанието „ Евровизия “ не липсват и тази година. Композиторът Вида Пиронкова разгласи пред Bulgaria ON AIR, че ще се обърне с писмо към Комисията за просвета в Народното събрание. Тя твърди, че нейният план въобще не е чут от комисията, която избира песента победител.

Както БЛИЦ заяви, Песента " Bones " ( " Кости " ) ще показва България на тазгодишното издание на състезанието " Евровизия ". Тя е в осъществяване на Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл.

Вида Пиронкова попита и за какво чужденци преценят и разискват песните, а не българи.

„ Не смятам, че нашият план е бил чут от българска комисия. Аз избрах Жана Бергендорф и направихме огромен и забавен план - " Rebirth ". Вчера махнах гласа ѝ от записа. Защо изобщо уведомят композитори и музиканти да се включват - за численост, за заряд? “, попита Пиронкова.

Според нея са препоръчани единствено 3 еднотипни части на комисията, в която има по думите ѝ има единствено един човек с музикално обучение. Тя акцентира, че всички страни вършат концерти, където да изберат песента си за състезанието, а единствено у нас и в Австрия комисия избира еднолично.

Иначе композиторът счита песента " Bones " за хубава, само че не счита, че " Евровизия " е конкурс за ария, където създателите демонстрират нов артикул. Това е борса за реализатори и продуценти, уверена е тя.

Музикантът Стоян Михалев е на мнение, че песента " Кости " е издържана в актуалната стилистика на поп и рок сцената. Той посочи, че няма проблем с песента, само че има подобен с конкуреса, тъй като съгласно него самата форма е социалистическа.

" Не подтиква пазарни качества, ориентиран е към това да се мери геополитическа конфигурация. Не виждам този фестивал да ражда реализатори, които да станат фактори в музикалната промишленост ", означи Михалев.

" Неслучайно няма да видите Елтън Джон или Мадона на този конкурс. Хубавата ария е хубава, не е нужно да се състезава с други. Системата с SMS-ите е мощно компрометирана ", сподели още музикантът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР