Скандалът с участието на Волен Сидеров в Референдум отново даде

...
Скандалът с участието на Волен Сидеров в Референдум отново даде
Коментари Харесай

СЕМ отново заговори за повече регулация над обществените медии

Скандалът с присъединяване на Волен Сидеров в " Референдум " още веднъж даде мотив на Съвет за електронни медии да изиска законодателни промени, свързани с публичните медии. Председателят на съвета София Владимирова прикани най-малко да се стартира диалог за това какви би трябвало да бъдат границите, каква е ролята на публичните медии. Защото в последните седмици ние се сблъскваме с два проблема, които не са регламентирани в закона, само че и кой би могъл да допусна, че те ще зародят, с цел да бъдат регламентирани – и във връзка с БНР, и във връзка с случилото се в " Референдум ", разяснява Владимирова пред Българска национална телевизия.
Владимирова акцентира, че Съвет за електронни медии няма по какъв начин да накаже Сидеров за държанието му, тъй като има пълномощия по отношение на така наречен снабдители на медийни услуги, а не на гостите в тях. Нямало обаче и причина Българска национална телевизия да бъде осъдена за станалото.
В тази обстановка водещият орган е ЦИК, защото се намираме в предизборна акция. Правилата и редът за осъществяване на предизборна акция, в това число и в медиите са регламентирани в Изборния кодекс, сподели Владимирова.
По-рано стана ясно, че ЦИК ще санкции Сидеров сред 2 000 и 5 000 лв..
Председателят на Съвет за електронни медии подсети, че Българска национална телевизия и БНР са натоварени с задължения доста над тези, които имат комерсиалните снабдители. Още повече това важи по време на предизборни акции, тъй като се преценяват с доста условия.
По думите на Владимирова би трябвало да стартира диалог какви би трябвало да бъде осмислена по нов метод задачата на публичните медии.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР