Скандалът с терориста и Албена Симеонова и Nexo бяха доста

...
Скандалът с терориста и Албена Симеонова и Nexo бяха доста
Коментари Харесай

Иво Мирчев: Терористът и Nexo бяха дирижирани, за да не е при нас третият мандат

„ Скандалът с терориста и Албена Симеонова и Nexo бяха много дирижирано направени и готови, с цел да е несъмнено, че третият мандат няма да е в „ Демократична България ”. Това съобщи пред Нова ТВ депутатът Ивайло Мирчев.

На него му е необичайно, че президентът се е спрял за третата директория на Българска социалистическа партия, които не са предложили проект.

„ Имам доста явен спомен какво се случи с Албена Симеонова. Тогава стана ясно, че нещо се готви. Точно сега, в който ние дадохме доста явен проект и казахме, че никога „ Демократична България ” няма да направи компромис с конституционната промяна на прокуратурата. Тогава депутати желаеха закрито съвещание на Народното събрание, на което да бъдат изслушани шефът на ДАНС и вътрешният министър. Депутатите се смяха със сълзи на това, което чуха за този терорист. Това е задоволително, с цел да стане ясно за какво в последния миг се вадят случаи и се прави Демократична България да бъде очернена ”, акцентира той.

На въпрос дали счита, че основният прокурор е забъркан в това „ Демократична България ” да не получи третия мандат, Мирчев отговори: „ Дали е забъркан? Сигурен съм, че има сериозна маса от хора, които явно не желаят промяна на прокуратурата. Дали съответно основният прокурор е забъркан - най-добре знае самият той ”, изясни депутатът.

Според него на Българска социалистическа партия ще им е много мъчно да сформират държавно управление, тъй като от партията не са предложили проект.

„ Демократична България излезе и показа доста явен проект. Обвързахме го и времево. Ние не видяхме никакви стъпки от Българска социалистическа партия в тази посока. Дали отиваме на избори - ще покаже идната седмица. Едно съм сигурен - доста по-малко евентуално е да се сформира ръководство с мандата на Българска социалистическа партия, в сравнение с, в случай че беше даден на „ Демократична България ”, безапелационен е той.

С ангажимента, че би трябвало да се прави ясна разлика сред договаряния и диалози, Мирчев уточни, че на този стадий за договаряния с Българска социалистическа партия не може и да става дума. „ Разговори и сега водим с всички политически сили, в случай че бъдем поканени. Прекалено доста неща ни отдалечават към този момент с Българска социалистическа партия. И не става дума единствено за войната в Украйна, само че и за отношението към бюджетния недостиг ”, сподели още депутатът.

Относно Nexo, той изясни: „ Ние в Nexo имаме учредители и членове на „ Да, България ”. Конкретни имена не мога да кажа и брой също . Става дума за дарения на физически лица, които са според българския закон и са подали декларация за генезис на средствата ”, посочи представителят на Демократична България.

Мирчев съобщи, че при всяка една акция се обръщат към софтуерния бранш в България. „ И ги молим да ни оказват помощ. Не сме се срещали с представители на Nexo и не ми е известно да е имало такава среща ”, твърди депутатът.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР