Скандалът с обвиненията за изнасилвания на непълнолетни към бившия художествен

...
Скандалът с обвиненията за изнасилвания на непълнолетни към бившия художествен
Коментари Харесай

Обвиняват в изнасилвания директора на гръцкия национален театър

Скандалът с обвиняванията за изнасилвания на малолетни към някогашния живописен шеф на гръцкия народен спектакъл Димитрис Лигнадис доближи и до Народното събрание, оповестява "Катимерини ". По самодейност на премиера Кириакос Мицотакис в четвъртък там ще се организира полемика, на която политическите сили са призовани да заемат позиция за токсичната социална атмосфера, която се сътвори през последните дни. Същевременно главната опозиционна партия СИРИЗА упорства за оставката на министърката на културата Лина Мендони поради разкритията за половия тормоз в гръцкия спектакъл и кино. Обвиненията против Лигнадис се сгъстяват, а прокуратурата обмисля покачване на обвинявания за полов тормоз и принуждение против още трима артисти. Вестникът оповестява, че с изключение на двамата мъже, които към този момент са дали показания, че Лигнадис ги е изнасилил като малолетни, най-малко още една хипотетична негова жертва е подготвена да свидетелства.

"Та неа " разяснява, че с насрочването на изключителната полемика в Народното събрание министър председателят Кириакос Мицотакис дава отговор на машинациите на СИРИЗА и на опитите й да използва за политически цели гръцкото придвижване #MeToo.

От друга страна опозиционният вестник "Ефимерида звук синдактон " дефинира изключителната полемика на равнище политически водачи, планувана в Народното събрание, като интервенция за похищение на вниманието. Вестникът написа, че държавното управление е в суматоха и търси път за бягство, а държавният представител Аристотелия Пелони е определила за цел на полемиката СИРИЗА, която упреква държавното управление в опит за потулване на абсурда, да даде пояснения за държанието си.

"Нито оставка, нито опрощение ", написа и вестникът на СИРИЗА "Авги " в коментар за настояванията за оставката на Лина Мендони. Според вестника водачът на СИРИЗА Алексис Ципрас е декларирал, че министър председателят Мицотакис би трябвало да се освободи от Мендони и да поеме политическата отговорност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР