Скандалът с незаконната постройка на фирма на Румен Гайтански -

...
Скандалът с незаконната постройка на фирма на Румен Гайтански -
Коментари Харесай

Ново 20! Незаконната ловна хижа на Вълка готвена за дарение вместо обещани милиони

Скандалът с противозаконната сграда на компания на Румен Гайтански - Вълка в ловно стопанство “Искър” пое влезе в още по-странна фаза. Оказа се, че триетажната хотелска постройка, за която Столична община най-после издаде заповед за срутване, била готвена за подаяние към ловното стопанство, вместо обещаното парично подаяние 15 млн. лева
За това се разбра при взаимна инспекция в стопанството на шефа на Агенцията по горите Александър Дунчев и депутата от " Демократична България " Владислав Панев.

“В контракта има едни дарения, които би трябвало да се извършат след тези 15 години. Идеята е в последните години вместо пари да предадат обекта”, сподели Красимир Атанасов, представител на " Био майнинг " по време на инспекцията. Въпросната компания е следена от Румен Гайтански - Вълка и има 15 годишен контракт за взаимна ловностопанска активност със стопанството. Договорът с " Био Майнинг " е подписан от 23 юни 2016 година Процедурата за осъществяване на конкурс е според закона за лова и за задачата е издадена заповед на 14.11.2013 година на министъра на земеделието в кабинета " Орешарски " Димитър Греков.

Атанасов добави, че първите 6 години компанията е правила вложения по 100 000 лева и тези пари са преведени.

Преди седмица шефът на Агенцията по горите Александър Дунчев уточни, че компанията на Гайтански е спечелила състезанието за ловното стопанство край брега на язовир " Искър " точно с Цялата ѝ инвестиция е за общо 19 млн. лева От думите на представителя ѝ Красимир Атанасов излиза наяве, че концепцията е била част от дарението вместо кеш да се даде посредством постройката.

Хем остаряла работилница, хем склад
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР