Скандал се разрази в парламента и депутатите излязоха в почивка

...
Скандал се разрази в парламента и депутатите излязоха в почивка
Коментари Харесай

Скандал в парламента заради тока, депутатите излязоха в почивка минути след началото на работния ден

Скандал се развихри в Народното събрание и депутатите излязоха в отмора единствено 35 минути след старта на работния си ден. Те още даже не са дали своят вот дневния си ред за седмицата. Почивката е по искане на ГЕРБ, а мотив стана разразила се препирня за включването в дневния ред на проекторешение, с което се предлага страната да компенсира общини, лечебни заведения, учебни заведения и детски градини за високите цени на тока.

Точката не бе включена в дневния ред, защото още няма импортирано мнение на водещата комисия. Темата на дневния ред на обществото е инфлацията, цените, цените на газа. Председателят на комисията по енергетика отхвърля да съблюдава правилника и комисията не изготвя отчет, скочи шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

" Както чакахме ограничения за справяне с рецесията след разбор, в този момент отново ли месец ще чакаме отчет? Това, че вие желаете да се изолирате от света зад стените на Народно събрание, не значи, че проблеми няма ", обърна се тя към ръководещите и изиска отмора, в която отчетът да бъде импортиран.

Атанасова подсети, че преди месец ГЕРБ са внесли решение за анулация на зеления документ. Но то още не е прегледано от комисия.

" Затова изиска шефовете на комисии да бъдат задължени да преглеждат всички импортирани планове, а в случай че не го вършат - да бъдат глобени с лишаване на наддават към заплатите им за този пост. Убеден съм, че имате решения, само че не и краткосрочни. Отговорното ви държание към гласоподавателите е да накарате финансовия министър да премисли решението си за обезщетения ", съобщи Красимир Вълчев от ГЕРБ, съобщи 24 часа.

" Дневен ред на общините и на обществото е това. Не видях никой да е срещу в комисия ", включи се и Рамадан Аталай от Движение за права и свободи.

" Темата е, че държавното управление закъсня с взимането на решения, които са в дневния ред на обществото. Вчера предложих предлагането, което откраднаха ГЕРБ от всички нас, да бъде припознато от държавното управление, от Политическа партия. Дебатът е противен, знам, че желаете да избягате от него, само че недейте. Ако държавното управление има решение, кажете го, прикани той ръководещите ", добави Аталай.

Радомир Чолаков от ГЕРБ пък алармира, че има проблем с включените за разискване през днешния ден на второ четене законопроекти за акцизите и складовете. Законопроектите нямат вносител, те са подписани с министър-председател Стефан Янев. Да бъдат изтеглени, да бъдат върнати в Министерски съвет, той да си ги гласоподава и да бъдат върнати с автограф от Кирил Петков, изиска депутатът от ГЕРБ. Не се бъзикаме. Не можем да гледаме законопроекти с фиктивен в правния мир индивид, това е въпрос и на Конституционния съд, изясни юристът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР