Скандал между премиера на Гърция Ципрас и бившия финансов министър

...
Скандал между премиера на Гърция Ципрас и бившия финансов министър
Коментари Харесай

Мощен скандал между Ципрас и Варуфакис взриви Гърция!

Скандал сред премиера на Гърция Ципрас и някогашния финансов министър Варуфакис се разгаря ден след ден в южната ни съседка. Всичко стартира с медийни престрелки и откровения от двете страни. Аз съм правил неточности … огромни неточности “, споделя Ципрас в изявление, по отношение на избора на Варуфакис като финансов министър, след разкритията направени от последния.

В неотдавна оповестената си книгата „ Възрастните хора в стаята “, някогашният финансов министър споделя, че Ципрас посочил незрялост, липса на знания по стопанска система и липса на лидерски умения в решаващите първи шест месеца на 2015, когато Гърция договаря с кредиторите за избавителната си стратегия, малко след отхвърли да обслужва дълга си. В абсурда е забъркан и немския финансов министър Шойбле, който съгласно изтеклите СМС-и сред Ципрас и Варуфакис е предложил краткотрайно излизане от еврозоната, в подмяна на голямо финансиране.

От диалога се вижда, че Ципрас и Варуфакис разискват, по какъв начин да употребяват обстановката, с цел да измъкнат най-много пари от Германия, без Шойбле да се усети, като едно от гръцките условия е било, това да се случи без фалит на страната. Двамата се разбрали и, че в случай че изтече нещо в медиите, да бъде отричано до последно, написа " Български вести ".

Благодарение на абсурда, излиза наяве, че Гърция е била ръководена с комарджийски способи, резултатът от които са бруталните финансови рестрикции и голяма задлъжнялост, сполетели страната през последните две години. Ципрас отхвърля да е знаел за проекта за паралелна валута, препоръчана от Варуфакис, наричайки го лекомислен и слаб, незаслужаващ внимание. Междувременно, опозицията изиска парламентарно и правосъдно следствие на ръководството на СИРИЗА, както и на някогашния министър Лафазанис, финансирал предплатено градеж на съветски газопровод през Гърция, като застраховка за излизане от Европейски Съюз, както и секрети договаряния за доставки на венецуелски газ и нефт, водени в Москва.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР