Ситуацията в Украйна допълнително натовари въздушния трафик в небето на

...
Ситуацията в Украйна допълнително натовари въздушния трафик в небето на
Коментари Харесай

В небето на България: Войната натовари въздушния трафик до близо 1700 полета на ден


Ситуацията в Украйна в допълнение натовари въздушния трафик в небето на България. Преди нашествието над страната ни са прелитали по към 1100-1200 самолета на ден, а в този момент полетите са сред 1500-1700.

В оперативната зала за управление на въздушното придвижване са взети всички ограничения за смяна във въздушния трафик след началото на войната, защото преди пандемията са обслужвали над 4000 полета на денонощие.

Снимка: bTV


От началото на ударите те са довели до 20% нарастване във трафика в небето над България, тъй като огромни въздушни пространства в Украйна, Молдова, Русия и Беларус би трябвало да бъдат заобикаляни от самолетните компании.

" Сега чакаме едно в допълнение нарастване на трафика заради реципрочните ограничения на Русия и възбраната за прехвръкване над тяхното въздушно пространство от самолети на европейските самолетни компании. Tова е още до 100 самолета в допълнение в нашето въздушно пространство на дневна база ", сподели Георги Пеев, общоприет шеф на Директива за птиците РВД.

Като има възбрана за прехвръкване на съветски самолетни компании над Европейски Съюз те могат ли да го вършат , в случай че пререгистрират самолети ?

Не мисля , че това е допустимо .

РВД употребяват математически модели, с цел да обезпечат нужните браншове и броя на ръководители на полети.

Снимка: bTV


" В момента имаме убеденост, че можем да покрием всевъзможен тип събития в нашето въздушно пространство ", съобщи Пеев.

Въпреки нарасналата военна интензивност в региона на Черно море не е допускано нарушение на въздушното ни пространство

" Многократно е имало случаи за приближаване на непознати въздухоплавателни средства до суверенното наше въздушно пространство, само че в никакъв случай то не е било нарушавано ", изясни Пеев.

РВД е в директна съгласуваност с Военновъздушни сили, прилежащите органи за управление на въздушното придвижване, с НАТО и Евроконтрол, с цел да подсигурява безвредното прехвръкване на гражданските самолети в района.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР