Ситуацията в Донбас остава много тежка, предупреди украинският президент Володимир

...
Ситуацията в Донбас остава много тежка, предупреди украинският президент Володимир
Коментари Харесай

Украинският герой Зеленски: Стъпка по стъпка караме окупаторите да си тръгнат от украинската земя

Ситуацията в Донбас остава доста тежка, предизвести украинският президент Володимир Зеленски, който беседва в Киев с делегация от американския Сенат. Сраженията в Донбас не престават на фона на известията, че съветските войски са изтласкани от Харков, а в региона на Изюм е подхванато контранастъпление.

View this post on Instagram

" Руските военни досега се пробват да покажат най-малко някаква победа ", съобщи Зеленски. " На 80-ия ден от нахлуването това наподобява изключително безумно, само че те не стопират с тези старания. Благодарен съм на всеки, който поддържа защитата и доближава за Донбас, Приазовието и Херсон това, което се случва в този момент в региона на Харков. Стъпка по стъпка ние караме окупаторите да си тръгнат от украинската земя, ще ги накараме да си тръгнат и от морето ни ".

Украинският министър на защитата Олексий Резников уточни, че страната " навлиза дълготрайна фаза на войната ".

" Спечелихме борбата за Харков ", съобщи в събота кметът на града Игор Терехов. Населеното място беше под блокада от страна на съветските сили в продължение на над два месеца. Руските войски се изтеглят от покрайнините на Харков, оповестиха украинските сили.

Стотици здания бяха опустошение при бомбардировките, само че Харков, ненапразно именуван цитадела, устоя. " Руските войски се изтеглят, а хората последователно стартират да се завръщат ", заяви кметът. По думите му колони от танкове се насочват към границата, отблъснати от доброволческите отряди на Харков и украинските въоръжени сили.

Според кмета градът не е бил обстрелван от пет дни. Имало е единствено един опит на руснаците да изстрелят ракета към летището в Харков, само че тя е била свалена от украинските сили за противовъздушна защита.

" Сега в Харков е умерено и хората последователно се завръщат в града. Всички поданици са снабдени с вода, газ и електричество ", осведоми още Терехов. За страдание обаче доста жилищни здания са разрушени или развалени и следва голяма реорганизация.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР