Ситуацията в Бургас все още е сериозна, тъй като болниците

...
Ситуацията в Бургас все още е сериозна, тъй като болниците
Коментари Харесай

Ситуацията с коронавируса в Бургас все още е сериозна

Ситуацията в Бургас към момента е сериозна, защото лечебните заведения поемат пациенти освен от града, само че и от целия район, както и от прилежащи области. Леглата в Коронавирус отделенията в лечебните заведения в Бургас се заемат бързо, сега се прави метаморфоза, с цел да се открият нови кревати за коронавирус пациенти. Това сподели кметът Димитър Николов.

Управителите на лечебните заведения в Бургас са в непрестанна връзка и демонстрират изключителна взаимност, тъй че да реализират взаимопомощ между тях.

Целта е да не остане необгрижен пациент, без значение от болестта му. На места, където избрани отделения се преструктурират в Коронавирус браншове, пациентите се пренасочват към други лечебни заведения, които ще ги поемат, посочи кметът.

" Предавам и молбата на екипите на " Спешна помощ ". А тя е: " Моля ви, доверявайте се на преценката на медицинските лица от колите за спешна помощ, както и на сътрудниците им от триажите. Те най-добре знаят дали един пациент се нуждае от хоспитализация или е за домашно лекуване ", съобщи Николов. Той осведоми, че от направените инспекции все още за спазването на последните наложени по-строги ограничения в Бургас са установени минимални нарушавания и във връзка с носенето на маски, и по повод спазването на вечерния час.

" Въпреки че рестриктивните мерки в Бургас са едни от най-строгите, желая да благодаря на тези, които демонстрират схващане и се преценяват с тях. Така всички оказваме помощ на здравните заведения и на медицинските лица, които претърпяват извънредно тежки дни ", добави кметът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР