Ситуацията със Запорожката атомна централа и заплахата от изтичане на

...
Ситуацията със Запорожката атомна централа и заплахата от изтичане на
Коментари Харесай

ВМРО призоваха служебното правителство към спешна евакуация на българите от Запорожието

Ситуацията със Запорожката атомна централа и опасността от приключване на радиация към този момент не наподобява като следващата порция хибридна война по оста Русия-Украйна. Това и предизвика следващия апел на Вътрешна македонска революционна организация към служебния кабинет. На хората в региона се раздават таблетки с йод , до момента в който в това време има и формален апел от страните от Г-7, които желаеха безапелационни гаранции, че личният състав на МААЕ, отпътувал за района, ще има „ напълно свободен “ достъп до централата и тя няма да бъде извадена като мощности от енергийната система на Украйна.

Цялата развръзка към войната и действителната опасност за сигурността на стотици хиляди етнически българи не трябва да бъде подценявана. Разбираме, че служебният кабинет на Гълъб Донев наследи каскада от рецесии и се стреми да ги потуши за късото време, което има, само че назрява и нова филантропична рецесия, обвързвана с нашите събратя от Запорожието . Там живеят съвсем 100 хиляди етнически българи, като включим и смесените бракове . Те са изложени на директна нуклеарна опасност. Сега е моментът българската страна да им подаде ръка, молят от Вътрешна македонска революционна организация.

Още при започване на годината, преди войната в Украйна, преди бежанската вълна от братя християни ние предложихме на държавното управление на Кирил Петков пакет от ограничения за превантивно извеждане на българите от територията на тогава възможния спор. И несъмнено – не бяхме чути. „ Карта българин “ беше една от стъпките, допълват от партията.

Предупреждаваме от година и половина, че политическата надменност освен вреди на страната, само че и може да коства човешки животи. И за жалост се оказахме прави. Нито една от препоръчаните от нас ограничения за избавяне на българската диаспора от Украйна не беше призната от министрите и депутатите от ръководещото болшинство. „ Карта българин “ можеше да улесни процедурата за избягалите наши братя от Украйна, само че егоизмът и самонадеяността на властиамщите, съчетани с голяма доза популизъм, надвиха над емпатията и хуманността, показват от Вътрешна македонска революционна организация.

Ето за какво в този момент ние зовем служебния кабинет да прегледа тези ограничения, които предложихме още през месец февруари, и да помогне на запорожките българи, преди да е станало прекомерно късно.

Прилагаме и препоръчаните при започване на годината ограничения:

1. Законодателни промени и неотложно приемане на карта „ Българин “, годна за жители на Украйна от български етнически генезис.

2. Национална стратегия за обезпечаване на трайна претовареност.

3. Ангажиране на държавните и общинските предприятия с обезпечаване на претовареност.

4. Класифициране на всички идващи в България – учебен и обществен статус.

5. Създаване на указател с нужните на районите и общините специалисти и експерти.

6. Легализация на всички документи – дипломи, квалификации, трудови книжки и други и приравняването им към българското законодателство.

7. Разселване в обезлюдените региони – Северозападна България, Странджа-Сакар и други

8. Оземляването и акомодацията на идващите от Украйна.

9. Осигуряване на благоприятни условия за акомодация на децата в детски градини, междинни и висши образователни заведения.

10. Ускорено издаване на статут за непрекъснато престояване в България за жители от Украйна, които не са от български етнически генезис.

11. Безплатни езикови курсове по български език и преквалификация на всички искащи да работят в нужните на българския бизнес специалности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР