Ситуацията с престъпността е сериозна, по места, нивата растат до

...
Ситуацията с престъпността е сериозна, по места, нивата растат до
Коментари Харесай

Иван Гешев: Политиците да свалят розовите очила и да видят бума на престъпността

Ситуацията с престъпността е сериозна, по места, равнищата порастват до такива от 90-те години. Част от аргументите са справедливи - стопански, обществени. Надявам се, българската политическа класа да смъкна розовите очила и да види това, което виждат българските жители, взрива на престъпността, заяви основният прокурор Иван Гешев на откриването на Общото заседание на административните ръководители на прокуратури от цялата страна.

" В огромната си част този взрив на престъпността се дължи на съзнателни,  уповавам се да не е по този начин,  политически дейности за възпрепятстване на търсенето на наказателна отговорност от лица, за които се допуска, че са направили съществени закононарушения ", добави той.

И продължи: " По българските пътища се води война. Съзнаваме, че това е въпрос на държавна политика, която липсва, с цел да бъдат реализирани ефикасни резултати ".

Гешев заяви, че след разпоредена инспекция на ВАП за положението на пътната мрежа, констатацията била, че няма автомагистрала или първокачествен път, който да няма големи проблеми.

Според него " справедлив фактор е, че Министерство на вътрешните работи е в комплицирана обстановка ".

" А ние с Министерство на вътрешните работи сме скачени съдове - в случай че те не разкрият закононарушение, надлежно да ни подадат информация, няма по какъв начин да се развива наказателното произвеждане ", добави Гешев.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР