Ситуацията с пандемията от коронавируса по света продължава да е

...
Ситуацията с пандемията от коронавируса по света продължава да е
Коментари Харесай

СЗО: Ситуацията с пандемията продължава да е катастрофална

Ситуацията с пандемията от ковид по света продължава да е пагубна, страните към момента не би трябвало да се отпускат и е значимо да съблюдават ограниченията за сигурност. Това съобщи в петък Майкъл Райън, шеф на Програмата за изключителни обстановки на Световната здравна организация (СЗО), по време на сесията „ Пандемии на бъдещето. Стратегии за подготвеност “ на Петербугския интернационален стопански конгрес (ПМИФ), предава ТАСС, заяви организация " Фокус ".

„ Ситуацията остава сложна и макар че общият брой на случаите понижава, рисковете остават доста високи. Пандемията остава съществено злополучие. Необходимо е всички страни да вземат съществени ограничения, никой да не може да се отпусне и би трябвало да се подготвим за бъдещи пандемии. Ако липсва подготвеност, ще платим скъпо за това “, съобщи той.

Той уточни, че няколко района по света, като Азия и Централна Америка, не престават да записват доста нарастване на броя на случаите през последните пет седмици. Освен това, продължи Райън, рискът от неравномерно систематизиране на имунизациите остава. „ Виждаме, че има неравенства в разпределението освен на имунизациите, само че и обществени неравенства и неравенства в даването на здравни услуги. Има неравенства сред другите обществени групи в една и съща страна, това може да се дължи и на неефективна система за ръководство “, добави шефът на програмата на СЗО за изключителни обстановки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР