Ситуацията около Тайван може да доведе до открити конфликти, предупредиха

...
Ситуацията около Тайван може да доведе до открити конфликти, предупредиха
Коментари Харесай

Учения на Китай край Тайван безпокоят външните министри на АСЕАН

Ситуацията към Тайван може да докара до открити спорове, предизвестиха министрите на външните работи на страните от Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) и показаха безпокойствие от интернационалната и районна неустойчивост и от огромните военни учения, които Пекин разгласи в региона към острова, съобщи Франс прес.

Европейският първи посланик Жозеп Борел осъди военните маневри на Китай и съобщи, че няма никакво опрощение да се употребява като предлог за тях визитата в Тайван на председателката на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси.

В камбоджанската столица през днешния ден е планувана среща на външния министър на Китай - Ван И с представители на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия. В Пномпен ще бъде и държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън.

Китайските въоръжени сили стартират през днешния ден най-големите военни учения в историята си към Тайван - проява на мощ в отговор на 24-часовата аудиенция на Пелоси на острова.

При визитата си тя посочи, че Съединени американски щати няма да изоставят Тайван, управителен от либерален режим и живеещ под непрекъснатата опасност от навлизане на китайската войска.

Управляващата партия в Тайван съобщи, че китайските военни учения са провокирали районно напрежение и са противозаконни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР