Ситуацията е много напрегната, както каза и президентът на Френската

...
Ситуацията е много напрегната, както каза и президентът на Френската
Коментари Харесай

Френският посланик у нас: Русия се държи като дестабилизираща сила

Ситуацията е доста напрегната, както сподели и президентът на Френската република при започване на тази седмица дружно с немския канцлер. Ясно е, че Русия сега се държи като дестабилизираща мощ. Това, несъмнено, е наше терзание. На първо място желая да кажа, да подчертая обединеността на 27-те държави-членки, както и обединеността в границите на НАТО. Нашият отговор е явен, френският президент към този момент го сподели. Всички органи на НАТО също го споделиха. Ние ще отговорим по един солиден метод, със съществени наказания, в случай че Русия още веднъж посегне на териториалната целокупност на Украйна. Това заяви ексклузивно в „120 минути“ по БТВ Нейно превъзходителство Флоранс Робин, посланик на Франция в България.

Това значи, че към този момент ние се обръщаме към разговора, това за нас е доста значимо, видяхме и в последните дни със събранието във формат Норманди, което се състоя в Париж, както и телефонният диалог, който френският президент организира с Владимир Путин. Ние бихме желали да продължим по пътя към разговора, един разговор, който обаче е стабилен и изискващ, само че въпреки всичко ни разрешава да действаме за деескалация на напрежението, бидейки по едно и също време с това солидарни със страните, които биха потърпевши при положение на ескалация на напрежението, разясни Робин.

Бих желала да напомня, че главният детайл на армията на НАТО това са силите НАТО за отговор. Те са формирани от 40 000 бойци и в допълнение на това НАТО реши през 2013 година да сътвори една спомагателна мощ, а точно това е взаимната оперативна група с доста висока степен на подготвеност. Тя е формирана от 5000 души и съдържа всички нужни детайли – военновъздушни, военноморски и специфични сили и тази година, защото командването всяка година е на ротационен принцип се предава, Франция е на чело на тази взаимна група с доста висока степен на подготвеност. Тя не е сътвори в резултат на дадена рецесия, тя беше основана след консенсусно решение и е разполагаем на НАТО, с цел да може да бъде ситуирана по допустимо най-бързия метод при положение на належащо оказване на поддръжка на една от държавите-членки на НАТО, съобщи Нейно превъзходителство.

Това, което ние желаеме да създадем е да заемем една доста ясна позиция на групова защита взаимно с нашите сътрудници и другари. Ние сме подготвени да наложим всички наказания и да вземем всички ограничения, да отговорим по всички нужни способи, само че преди всичко бихме желали да привилегироваме пътя към разговора. Френският и съветският президент се съгласиха, че е належащо понижаване, деескалация на напрежението. Смятам, че е значимо да дадем късмет на дипломацията, само че в един разговор, който не е доверчив, който е изцяло умишлен за провокациите и заплахите. Така желаеме да работим с нашите американски и европейски сътрудници в идващите седмици и месеци, добави Робин.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР