Ситуацията е доста тревожна заради експоненциалното разпространение на коронавируса, но

...
Ситуацията е доста тревожна заради експоненциалното разпространение на коронавируса, но
Коментари Харесай

Проф. Христо Найденски: Няма място за подценяване, ситуацията е тревожна

Ситуацията е много тревожна поради експоненциалното разпространяване на ковид, само че се надявам скоро да достигнем платото. Въпросът е какъв брой време ще продължи то, до момента в който се откри съответната ваксина. Това сподели пред БНР проф. Христо Найденски, департамент “Инфекциозна микробиология” към Българска академия на науките.

Според него ограниченията са се забавили и не е била основана нужната организация: "Вече се движим по веднъж, който следва развиването на пандемията.

Лятото живяхме в една заблуда, че пандемията се отдалечава, само че прогнозите на математическите модели се сбъднаха и в идните месеци на разпространяване на грипна зараза и изтощаването на организма в края на зимата би трябвало да сме доста деликатни и да съблюдаваме прецизно ограниченията. Няма място за подценяване на инфекцията, в противен случай - тя е пред нас и обстановката е тревожна ".

По думите на проф. Найденски би трябвало да се организира по-масово тестване, като за задачата се употребяват бързи антигенни проби върху целеви групи от популацията - тези, които имат недоволства и които са изложени на риск: "Това ще даде светлина на обособените човеци какво държание да имат в всекидневието си ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР