Системно са нарушавани правата на бившия зам. кмет на столичния

...
Системно са нарушавани правата на бившия зам. кмет на столичния
Коментари Харесай

Системно били нарушавани правата на Биляна Петрова в затвора

Системно са нарушавани правата на някогашния зам. кмет на столичния " Младост " Биляна Петрова, излежаваща присъда в пандиза в град Сливен. Ограничена е и опцията за понижаване на присъдата ѝ. 

Това настояват брачният партньор на Биляна Петрова и някогашният ѝ сътрудник в Община " Младост " Петър Кърджилов с писмо до министъра на правораздаването Атанас Славов.

Това оповестиха те в обществените мрежи. 

Те молят министъра за среща, като ползват на вниманието му два документа като приложение към писмото:

1. Писмо с списък на всички отводи на молби на Биляна Петрова за работа и непринуден труд до управлението на пандиза в Сливен, написано персонално от Петрова и набрано след това в печатен файл. Отказите са на всички молби от Петрова, като в тях не се оповестяват действителните обстоятелства по отношение на работните места и се правят нарушавания на правата ѝ.

2. Молба от Петрова до някогашния длъжностен министър на правораздаването Крум Зарков да се занимава с креативна активност за изгода за обществото и за понижаване на присъдата ѝ, към която тя ползва редица документи, доказващи опита и статуса ѝ на креативна персона, в това число контракти с издателства с избрани периоди за довеждане докрай на две книги.
 Иванчева и Петрова си търсят работа в Сливен за по-кратки присъди
Иванчева и Петрова си търсят работа в Сливен за по-кратки присъди

В София се организира следващ митинг в тяхна отбрана

Припомняме, че Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова бяха задържани на 17 април 2018 година с невиждано дълъг арест - над 8 часа на централното софийско кръстовище пред Спортната палата.

В колата на кметицата бяха открити 70 000 лв., за които се твърди, че тя била взела като рушвет съгласно прокуратурата.

Службите бяха подложени на критика още тогава за нарушение на човешките права на обвинените. Тримата упрекнати по случая (Иванчева, Петрова и някогашният кмет на същия регион " Младост " - Петко Дюлгеров) прекараха 8 месеца в ареста, които бяха съпроводени и със скандал за изискванията в ареста и отношението при ескортиране до болнично заведение.

През юни 2021 година  Иванчева излезе на независимост против гаранция от 10 000 лв., а в средата на септември 2021 година

Биляна Петрова също беше пусната на независимост против парична гаранция в размер от 8000 лева
 Граждани желаят с митинг свободата на Иванчева и Петрова
Граждани желаят с митинг свободата на Иванчева и Петрова

Десетки се събраха пред Съдебната палата в София

Съдът реши през 2022 година дефинитивно, че Иванчева и заместничката й Биляна Петрова би трябвало да излежат присъди надлежно 6 и 5 години затвор и двете бяха отведени в пандиза в Сливен.

Двете оповестиха, че търсят работа в Сливен, с цел да понижат ефикасното осъществяване на присъдите си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР