Системи за противовъздушна отбрана, медицински материали, генератори и трансформатори: НАТО

...
Системи за противовъздушна отбрана, медицински материали, генератори и трансформатори: НАТО
Коментари Харесай

ПВО, лекарства, генератори: НАТО обсъжда нови помощи за Украйна


Системи за противовъздушна защита, медицински материали, генератори и трансформатори: НАТО разисква в Букурещ нови помощи за Украйна. Именно там преди 14 години на Киев бяха дадени очаквания за присъединение към Алианса.

Днес и на следващия ден членовете на НАТО заседават в. Мястото на срещата на Алианса може да бъде интерпретирано и като сигнал към Киев и Москва. Защото точно в румънската столица при срещата на върха през 2008 година военният съюз предложи вероятност за участие и на.
Редакцията предлага
На  надали скоро ще се стигне до бързо присъединяване на Украйна към НАТО, каквото е желанието на ръководещите в Киев. Включително и заради това, че Алиансът желае да избегне пряк спор с Русия. Украйна обаче може да разчита твърдо на военна помощ и финансова поддръжка, дава обещание. 

От какво се нуждае Украйна

На фона на все по-ниските температури, членовете на военния алианс ще разискват освен доставките на помощни медицински материали, зимни екипировки и системи за въздушна отбрана от дронове за украинските военни, а и доставки на генератори и трансформатори, както и друга техника, опит и финансови помощи за възобновяването на газовото и електроснабдяване.

Вероятно в Букурещ ще стане дума и за немското предложение на Полша да бъдат изпратени системи на Бундесвера за противовъздушна защита " Пейтриът ". Предложението пристигна откакто в едно полско село покрай украинската граница падна ракета, която умъртви двама души. Полското държавно управление обаче избира да съобщи системите " Пейтриът " на Украйна, което обаче съгласно Берлин първо би трябвало да бъде разисквано в НАТО. 

Генералният секретар Йенс Столтенберг чака и други оферти от членовете на Алианса за доставки на системи за противовъздушна защита, в това число аварийни елементи и боеприпаси, " с цел да може Украйна да се пази против този ужасяващ метод на водене на война ".

Засега Турция блокира разширението

На срещата в Румъния ще вземат участие външните министри на Швеция и Финландия. Двете страни желаят да се причислят към НАТО, единствено че Унгария и Турция към момента не са дали своето единодушие. Правителството на Орбан сякаш има намерение да даде зелена светлина при започване на 2023. Турското държавно управление обаче се противи.. Предполага се, че в Румъния турският външен министър ще приказва по тематиката с сътрудниците си от Швеция и Финландияц. Столтенберг се надява, че северното разширение на НАТО ще се случи колкото се може по-бързо. Защото " шведското и финландско участие ще усъвършенства трансатлантическата сигурност. "

 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР