Система за сигурно електронно връчване (е-Връчване) ще замести класическия метод

...
Система за сигурно електронно връчване (е-Връчване) ще замести класическия метод
Коментари Харесай

Глоби и фишове вече ще бъдат връчвани и по електронната поща

Система за несъмнено електронно връчване (е-Връчване) ще замести класическия способ за доставка на документи при даване на административни услуги от институциите, оповестяват от Държавната организация „ Електронно ръководство “ (ДАЕУ).

От 22 ноември 2017 година организацията дава нова административна услуга за електронна предложена поща, която разрешава изпращане и/или приемане и запазване на електронни документи и е комфортен инструмент за бърза доставка на сигурна и надеждна информация.

Услугата съставлява електронен еквивалент на предложената поща с противоположна квитанция. Предназначена е за жители и юридически лица, за администрации, за лица, осъществяващи обществени функционалности и за организации, предоставящи публични услуги.

Всички администрации могат да интегрират модула за е-Връчване към осведомителните си системи или да го употребяват посредством потребителски интерфейс на адрес edelivery.egov.bg. Достъпът през интерфейса се реализира след регистрация посредством средство за идентификация на потребителите (квалифициран електронен автограф, ПИК на Национален осигурителен институт и други, признати с държавен акт).

Електронните документи, които подлежат на връчване, са документи, резултат от осъществяване на електронни административни услуги, актове, фишове, електронни фишове и наказателни постановления по смисъла на Закона за административните нарушавания и санкции, както и други документи или актове, при които връчване или съобщаване се изисква със закон.

С премахването на условието за показване на някои публични удостоверителни документи на книжен притежател се чака към системата да се причислят администрации, които дават електронни административни услуги и такива, които нямат системи за електронен продан на документи (системи за е-документооборот). За задачата екипът на ДАЕУ създаде документи за достъп до системата, с която се дефинират правата, отговорностите и редът за присъединение на административните органи, на лицата, осъществяващи обществени функционалности и на организациите, предоставящи публични услуги.

Системата за несъмнено е-Връчване е в сходство с член 43 от Регламент (ЕС) № 910/2014. Изграждането ѝ е планувано с наредбите на Закона за електронното ръководство (чл. 26, алинея 2 и алинея 4), както и в Наредбата за общите условия към осведомителните системи, регистрите и електронните административни услуги.

„ Общите условия за присъединение към и потребление на Системата за несъмнено е-Връчване “ и „ Описание на процедурата за интеграция със Системата за несъмнено електронно връчване “ са оповестени на уеб страницата на ДАЕУ. /offnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР