Система с изкуствен интелект (ИИ) може да диагностицира рано деца

...
Система с изкуствен интелект (ИИ) може да диагностицира рано деца
Коментари Харесай

Изкуствен интелект може да диагностицира рано деца с аутизъм, установи проучване

Система с изкуствен интелект (ИИ) може да диагностицира рано деца с аутизъм, заяви Юнайтед прес интеренешънъл, базирайки се проучване, което следва да бъде показано на годишната среща на Радиологичното сдружение на Северна Америка в Чикаго.

Новоразработената система, която проучва резултати от магнитно-резонансна томография на мозъка, диагностицира деца на възраст от 24 до 48 месеца с аутизъм, при 98,5 % акуратност и точност на резултата, оповестиха учени, представени от Българска телеграфна агенция.

Мултидисциплинарен екип от университета на Луисвил, Съединени американски щати, е създал тристепенна система за разбор и подредба на резултати от образната диагностика на мозъка със профилираната техника дифузионен ЯМР.

Настоящите принадлежности за диагностициране на аутизма са субективни, изключително когато се прави оценка на пациенти в граничната зона сред аутизма и типичното развиване, сподели съавторът на проучването проф. Айман ел Баз, началник на биоинженерния факултет на университета, в имейл до Юнайтед прес интеренешънъл.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР