Сироп от живовляк за третиране на най-тежките заболявания. Живовляк – непретенциозна

...
Сироп от живовляк за третиране на най-тежките заболявания.
Живовляк – непретенциозна
Коментари Харесай

Живовляк с мед или захар е най-ценното лекарство за цялата година!

Сироп от живовляк за отнасяне на най-тежките болести.

Живовляк – непретенциозна билка. От незапомнени времена, той е бил прочут като “спътник ”. Той сигурно съпровожда човек, където и да се намира, като се изключи арктическите зони. Само ленив човек не би си поставил листо от живовляк върху рана или охлузване.

Препаратите от живовляк имат противовъзпалително, заздравяващо, хемостатично, диуретично, хипотензивно деяние. Прилагайте ги при хипертония и атеросклероза, при остри и хронични болести на дихателната система: сок и инфузия от листа на живовляк – чудесно отхрачващо средство. Използвайте растението при болести на стомашно-чревния тракт, гастрит, язва на стомаха и язва на дванадесетопръстника, изострен и продължителен ентерит, гноен колит.

Ако бенките стартират да пулсират, болят, порастват под формата на тумори – 40-дневна приложимост на настойка от живовляк, сок или листа в мед или захар ще ви защитят от беди. Прилагайте на всеки шест месеца за профилактика.

За продължителен спастичен колит, пригответе 1 кг. живовляк и 1 кг. захар. Изплакнете усърдно листата, подсушете, наредете пласт листа, посипете със захар (слой захар – пласт листа), в емайлиран съд. След като го завиете, поставете го на мрачно място в продължение на 3-4 седмици. Получава се тъмна на цвят примес. Прецедете и съхранявайте в хладилника. Приемайте 3 пъти дневно по 1 супена лъжица 30 минути преди хранене.

Особено целесъобразен е при ракови тумори (под формата на влажни компреси), при рак на белите дробове и стомаха, смесвате ситно нарязани пресни листа с равно количество захар, оставени на топло в продължение на 2 седмици. Получената течност се приема 3-4 пъти дневно по 1 супена лъжица 20 минути преди хранене.

Въобще живовлякът е лековит под всякаква форма.

Сок от живовляк с мед
Първи метод: измийте свежите листа, които се стриват в хаванче, прибавете малко вода и кипнете. Не прецеждайте, прибавете щедро мед. При кашлица и температура вземайте 1 чаена лъжичка на всеки час.

Втори метод: добре измийте листа, нарежете ги, смачкайте, изстискайте сока, разбъркайте с равно количество мед и варете за 20 минути. Вземайте по 1 супена лъжица 3 пъти дневно 15-20 минути преди хранене при гастрит, колит, колики. Съхранявайте в компактно затворени съдове на хладно място.

Когато бях на към 30 години, доста ме заболя корем, толкоз остри болки, като че ли някой режеше с нож. Приятелите ми ме посъветваха да се церя със сок от живовляк.

Съпругът ми работи като водач. Донесе съвсем цяла чанта с листа от живовляк. Аз ги измих в няколко води, сложих ги по всички тави, с цел да изтече водата от тях. След това ги нарязах като зеле, смлях в месомелачка и филтрирах през марля. След това прибавих захар толкоз, колкото беше сока и го сложих в хладилника.

Седем дни го разбърквах, до момента в който захарта се стопи, а по-късно пиех по 1 с.л. половин час преди хранене. Не помня какъв брой пих – литър или половин литър, само че от този момент не изпитвам болежка в стомаха. Понякога, в случай че ненадейно усещам дискомфорт, неотложно върша сок от живовляк, пия и всичко изчезва.

Много хора се сблъскват с гастрита. Аз също имах гастрит с нараснала киселинност на стомашния сок. Лечението ми донесе единствено краткотрайно облекчение, до момента в който не ме посъветваха да пия сок от живовляк.

1. За подготвяне на сок от живовляк събирайте листа с дръжки по време на цъфтежа и надалеч от пътя, измиват се щедро със студена течаща вода и оставете да се изсушат от водата.
2. Два-три часа проветрявайте на сянка.
3. Изсушените листа смелете, прецедете сока през два пласта марля и смесете с мед или захар (на литър сок – кг захар или мед 0,7 кг).
4. Разбъркайте добре с дървена лъжица или шпатула в емайлирана или стъклена купа.
5. Сместа се изсипва в чист трилитров буркан, компактно затворен и подложен на мрачно място.
6. Разклащайте два пъти дневно. След две седмици лека е подготвен.

Вземайте по 1 супена лъжица 3 пъти на ден 30 минути преди хранене. Курсът на лекуване изисква минимум 2 литра от лечебната течност. По време на лекуването изключете пържените и солени храни, пушено месо, сушени салами, алкохол и пушенето (особено на празен стомах). За да завършите лекуването на идната година (и, в случай че е належащо, третата), повторете курса.

Ще ви кажа по какъв начин майка ми излекува болните си дробове.
Майка ми стартира бързо да отслабва и да кашля мощно. Отиде на доктор, само че й бяха споделили да усъвършенства храната си.
Непозната жена, с която майка ми разговаряла на автобусната спирка й, предложила следната рецепта:

Необходими съставки:
500 гр. захар
400 грама листа от живовляк
0,5 чаша вода.

Начин на подготвяне:
Нарежете листата, в случай че е допустимо ги смелете, смесете всички съставки, сложете на муден огън и оставете да ври, до момента в който сместа стане светлокафява.

Изсипете в буркан, вземайте по 1 супена лъжица когато и да е на деня, само че постоянно на празен корем. Лекарството беше доста прелестно на усет и майка ми стартира да се усъвършенства. Скоро имаше вкус и стартира да се възвръща.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР