Сирийското правителство постигна споразумение с въоръжената опозиция, което ще „позволи

...
Сирийското правителство постигна споразумение с въоръжената опозиция, което ще „позволи
Коментари Харесай

Дамаск възстановява властта в южната провинция Дераа

Сирийското държавно управление реализира съглашение с въоръжената съпротива, което ще „ разреши на Дамаск да възвърне контрола над южната провинция Дераа “, заяви държавната организация САНА, представена от БГНЕС.
Договореността планува „ държавните институции да възобновят своята работа във всички градове и обитаеми пунктове на провинцията след изтеглянето оттова на бандитските формирования “.
По-рано бе оповестено за преустановяване на огъня в граничния с Йордания район на Сирия, с цел да се възвърне там властта на законното държавно управление. Опозиционните групировки одобриха изискванията на капитулация и пристъпиха към предаване на тежките и междинните въоръжения.
Агенцията показва, че на някогашните бунтовници ще бъде предоставена опцията да контролират своя статут и да минат инспекции в правоохранителните органи на републиката. Онези, които откажа да сложат оръжия, ще могат да изоставен провинцията и да се насочат с провинция Идлиб в северна Сирия.
Ще бъдат също обезпечени условия за безвредното връщане на всички мирни поданици в обитаемоте места в южна Сирия, които са напуснали в хода на военния спор.
Агенция САНА съобщи, че контролно-пропусквателния пункт " Насиб " на границата с Йордания е минал в ръцете на сирийските управляващи. Над административната постройка бе повдигнат националния байрак. Всички граничните застани и кули по сирийско-йорданската граница ще бъдат предадени на сирийската войска.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР