Сирийски военни самолети нанесоха няколко въздушни удара в района на

...
Сирийски военни самолети нанесоха няколко въздушни удара в района на
Коментари Харесай

От въздуха: Дамаск наруши собственото си примирие

Сирийски военни самолети нанесоха няколко въздушни удара в региона на Източна Гута, ден откакто държавното управление в Дамаск разгласи преустановяване на враждебните дейности там. Това заяви сирийският Център за наблюдаване на човешките права, представен от Reuters.

Базираният в Лондон център означи, че като цяло вчерашният ден в Сирия е бил релативно спокоен с изолирани случаи на артилерийска пукотевица. Но през днешния ден шест удара от въздуха са поразили градовете Дума и Аин Терма в следената от бунтовниците Източна Гута, ситуирана на изток от Дамаск.



Руското министерство на защитата, представено от ТАСС, също заяви за нарушавания на режима на преустановяване на огъня. Според ведомството съветски наблюдаващи са записали три нарушавания, а турски - две, всичките в провинция Дамаск. Повечето от случаите със пукотевица са в региони под контрола на сунитските групировки "Ислямска страна " и "Фатах аш Шам " (бивш Фронт "Ан Нусра "), уточни съветската осведомителна организация.

По-рано беше обявено, че представителите на Русия, Иран и Турция на договарянията в Астана са се договорили за основаването на четири зони за деескалация на напрежението в Сирия. Сред тях са провинция Идлиб и елементи от провинциите Алепо, Латакия и Хама, регионът северно от Хомс, а също Източна Гута и южните провинции Дераа и Кунейтра.



Споразумението планува от 6 май по тези територии да не се водят военни дейности, в това число да няма полети на бойна авиация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР