Сирийската войска, подготвяйки се за мащабна операция в Идлиб, прехвърля

...
Сирийската войска, подготвяйки се за мащабна операция в Идлиб, прехвърля
Коментари Харесай

Подготовка за решаващата битка: Защо сирийската армия прехвърли мостови танкове в Идлиб

Сирийската армия, подготвяйки се за огромна интервенция в Идлиб, трансферира в региона на вероятното нахлуване инженерна техника, в това число съветски МТУ-20 (мостови танкопоставячи – 20). Това оповестяват бдителни локални блогери, представени от международни организации.

За финален път такива мостови танкове всеобщо са употребявани по време на интервенциите през февруари при щурма на позициите на терористите в Източна Гута, където те бяха построили цяла мрежа от канали и изкопи с вода.

МТУ-20 са основани въз основата на междинния танк Т-55. Дължината на моста в разгънато положение доближава 20 м. Масата на пропусканите машини може да доближи 50 т, т.е. на практика всяка сирийска бронирана машина. Собствената маса на МТУ-20 е 37 т.

Според специалисти, евентуално мостови танкове в боевете за провинция Идлиб може да се употребяват в долината на река Оронт, означена на картите като Ел Габ. Местността е ситуирана на границата на провинциите Хама, Идлиб и Латакия, като е набраздна от мрежа иригационни канали. Това може съществено да затрудни дейностите на сирийската войска при настъплението съм Джиср-еш-Шугур и по-нататък.

Възможно е джихадистите от следените от тях височини източно от Ел-Габ да се опитат да употребяват ПТУР срещу сирийската бронирана техника. Бързото превъзмогване на рисковия регион е доста значимо за понижаване на загубите на държавната войска и е допустимо точно тук да бъдат употребявани МТУ-20.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР