Сирените за въздушно нападение прозвучаха рано сутринта в понеделник в

...
Сирените за въздушно нападение прозвучаха рано сутринта в понеделник в
Коментари Харесай

Украинската ПВО свали 15 от 18 руски ракети след нова атака от Москва

Сирените за въздушно нахлуване прозвучаха рано сутринта в понеделник в цяла Украйна. Според известия на украинските медии Русия е изстреляла нова вълна от ракети, като детонации са били чути в областите към Киев, Днепропетровск и Суми.

Въоръжените сили приканиха украинците да се приберат в бомбоубежищата и предизвестиха, че украинската столица е " застрашена от ракетен удар ". Съществува и " опасност за северните, централните и източните райони " на страната.

По информация на украинските екипи за противовъздушна защита, 15 от 18-те изстреляни съветски ракети са били свалени от системи за Противовъздушна отбрана. Атаката против Киев е почнала в 02:30 ч. локално време и е траяла към три часа. Няма информация за жертви или нанесени вреди в региона на столицата.

Британският вестник " Гардиън " оповестява, че съветските ракети са съумели да ударят хранилища с муниции в железопътно хранилище в украинския град Павлоград. Това наподобява е следващият опит на Москва да забави подготовката на Киев за дълго чаканата ѝ контраатака, която се чака да стартира скоро.

Видеа и фотоси, оповестени в обществените мрежи, демонстрират следствията от офанзива против Павлоград, който е бил ударен два пъти през нощта. Има развалени и разрушени здания, както и ранени цивилни.

Tragic night and morning for the Dnipropetrovsk region.

The enemy attacked with missiles. 7 of them were shot down by the air command " East. " However, there were also hits. Pavlohrad district was affected.

Preliminary reports indicate that 25 people were injured, including…
— Maria Drutska
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР