Синоптичката на БТВ Натали Трифонова прогнозира, че през уикенда температурите

...
Синоптичката на БТВ Натали Трифонова прогнозира, че през уикенда температурите
Коментари Харесай

Натали Трифонова: Очаква ни студен уикенд, но от понеделник се затопля

Синоптичката на БТВ Натали Трифонова предвижда, че през уикенда температурите в България ще са ниски, а стопляне идва при започване на новата седмица.

" Тази вечер облачността ще намалее, тук-там в Южна България до най-вече ясно време. В Дунавската низина и по Черноморието обаче ще има понижена видимост.

Утре денят ще стартира с температури от минус 3 до плюс 2 градуса. В София рано сутринта ще бъде към 3 градуса. В Дунавската низина и на морето ще се задържи облачно и мъгливо. В останалата част от страната облачността ще бъде променлива.

Ще духа слаб, в Източна България и сдържан северозападен вятър, а оптималните температури ще бъдат най-вече сред 1 и 6 градуса. В София следобяд се чакат към 5 градуса.

И в планините облачността ще бъде променлива. Вятърът там ще бъде сдържан от изток-югоизток. Максималната температура на 1200 метра височина ще бъде към 3 градуса, на 2000 метра - минус 3.

В неделя заран в низините и котловините ще бъде мъгливо. През деня ще има слънчеви часове. Сутрешните температури ще бъдат от минус 5 до 0 градуса, а дневните - сред 2 и 7 градуса.

През новата седмица чакаме да се затопли. В понеделник ще има променлива облачност, а вероятността за превалявания е дребна. Във вторник и сряда в равнинната част от страната още веднъж ще има условия за мъгли. И там дневните температури ще остават по-ниски. В планинските региони ще доминира слънчево и по-топло време. В четвъртък температурите към момента ще бъдат относително високи, само че ще бъде облачно и ще има превалявания. Ще вали най-вече дъжд. В петък обаче ще застудее и чакаме тук-там дъждът да минава в сняг ", сподели тя
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР