Сингапур. Тазгодишното издание на Гран При на Сингапур във Формула

...
Сингапур. Тазгодишното издание на Гран При на Сингапур във Формула
Коментари Харесай

Отмениха Гран При на Сингапур

Сингапур. Тазгодишното издание на Гран При на Сингапур във Формула 1 бе анулирано поради продължаващата пандемия от ковид.

Състезанието на „ Марина Бей “ трябваше да се организира сред 1 и 3 октомври, само че към момента настоящите ограничавания за пътешестване са предиздвикали управляващите в страната да анулират конкуренцията. Говорител на Формула 1 съобщи, че притежателите на комерсиалните права на спорта Либърти Медия вършат всичко допустимо за гарантирането на цялостен календар 23 старта през 2021 година.

Гран При на Сингапур трябваше да се организира единствено седмица след конкуренцията в Русия, което направи изцяло реалистично нейното заменяне с Гран При на Турция, което трябваше да се организира на 13 юни. Състезанието на „ Истанбул Парк “ бе вкарано в календара като заместител на Гран При на Канада, което бе също бе анулирано поради пандемията.

По-малко от две седмици след прибавянето на Турция в календара, тя бе изкарана от него поради решение на английското държавно управление, за вкарването на южната ни съседка в аления лист поради високия брой инфектирани. Други две варианти за заместител на конкуренцията на „ Марина Бей “ са Гран При на Китай, което е единствено с отсрочен статут, както и второ съревнование в Остин, Тексас.

За да се случи втори старт в Съединени американски щати обаче Гран При на Япония, което е планувано за 10 октомври. ще би трябвало да бъде преместено с най-малко седмица по-рано. Тази алтернатива обаче наподобява минимум евентуална, защото би образувала серия от четири поредни надпревари в задната част на акцията, което съвсем несъмнено няма да се хареса на тимовете.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР