Синдикатите във военния завод "Дунарит" в Русе излязоха с тревожно

...
Синдикатите във военния завод "Дунарит" в Русе излязоха с тревожно
Коментари Харесай

Подготвят протести във военния завод "Дунарит" в Русе

Синдикатите във военния цех "Дунарит " в Русе излязоха с обезпокоително писмо до държавните институции и приготвят работен митинги във връзка началото на процедура за лишаване разрешенията за произвеждане на муниции и взривни субстанции.

В писмото се показва, че прекъсването на индустриалния развой в "Дунарит " АД ще докара до непоправими последици, свързани със загуба на софтуерни благоприятни условия на доста сдружения от отбранителната промишленост на България. Отнемането на разрешителните на "Дунарит " ще се отрази върху цялостното осъществяването от България на към този момент подписани външни контракти, акцентират синдикатите. В писмото се акцентира, че заводът доставя военни произведения на редица български и задгранични сътрудници, включително на страни от НАТО.

Синдикатите КНСБ и "Подкрепа " са разтревожени и че лишаване на лицензите на "Дунарит " води до оставане без работа на над 1 300 души и доста други фамилии, свързани с поддоставчици и контрагенти.

Писмото е адресирано до президента, премиера, ръководителя на Народното събрание, основния прокурор, до трима министри и омбутсмана на България.

Първият работен митинг се приготвя за на следващия ден в Русе.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР