Синдикатите във ВМЗ-Сопот поискаха в писмо до вицепремиера и министър

...
Синдикатите във ВМЗ-Сопот поискаха в писмо до вицепремиера и министър
Коментари Харесай

Синдикатите във ВМЗ-Сопот искат увеличение на заплатите в оръжейницата

Синдикатите във ВМЗ-Сопот желаеха в писмо до вицепремиера и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова нарастване на заплатите на служащите в оръжейницата и спомагателни ваучери.

„ Индивидуалният щат на всеки един служащ, експерт и чиновник да се увеличи с 200 лева Всеки един работещ в сдружението да получава парите под формата на ваучер за храна, което да се включи в КТД”, прецизират те.

В писмото си означават, че покачването, за което упорстват в този момент, е било контрактувано с предходния мениджърски екип, в който изпълнителният шеф Иван Стоенчев е бил назначен от министър Нинова.

Синдикалните организации упорстват още тя да подсигурява пред колектива, че настояванията на КНСБ и КТ „ Подкрепа “ ще се изпълнят. „ По този метод няма да има ескалация на общественото напрежение в сдружението и синдикални действия”, се показва в документа.

Вчера те поканиха Корнелия Нинова на среща в предприятието, която да се състои до края на днешния ден. Причината за поисканата среща беше рокадата в мениджърския екип.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР