Синдикатите в МВР се срещат днес с премиера Кирил Петков

...
Синдикатите в МВР се срещат днес с премиера Кирил Петков
Коментари Харесай

Синдикатите в МВР се срещат с премиера и с вътрешния министър

Синдикатите в Министерство на вътрешните работи се срещат през днешния ден с премиера Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков. Полицаите и пожарникарите упорстват за нарастване на заплатите с 20 % и възобновяване на обществения разговор в министерството.

Срещата беше обявена от премиера Кирил Петков още предходната седмица.

През уикенда имаше и митинги на синдикатите във вътрешното министерство с претенции за нарастване на заплатите, обществен разговор и повече изясненост за готвените промени.

Преди ден синдикатът на пожарникарите „ Огнеборец “ се срещна и с финансовия министър Асен Василев. След срещата ръководителят на синдиката Венцислав Станков разгласи, че има вяра да бъдат открити пари по перо „ личен състав “:

„ МФ чака от Министерство на вътрешните работи проект за промени във вътрешното министерство. Ако в рамките до месец или най-късно до края на март бъде препоръчан подобен проект със съответните стъпки в кратковременен и в дълготраен проект, тогава имам уверението на министъра, че към този момент ще почват да се отпускат планувани средства и за нарастване на възнагражденията “.

Към момента към момента не е ясно дали синдикатите ще продължат с митингите си. Такова решение следва да бъде разисквано след срещите с премиера и управлението на Министерство на вътрешните работи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР