Синдикатът предлага режимът на прекратилите трудовите си договори по взаимно

...
Синдикатът предлага режимът на прекратилите трудовите си договори по взаимно
Коментари Харесай

Безкрайно Важно За Безброй Нуждаещи Се Българи! Тотална Промяна В Обезщетенията! Вече Няма Да

Синдикатът предлага режимът на прекратилите трудовите си контракти по взаимно единодушие или по тяхно предпочитание да се изравни с този на освободените от работа на други учредения.

Оставането без работа и неналичието на трудово заплащане е обективно зародило положение, което се следи при всички случаи на преустановяване на трудовите правни отношения и не зависи по никакъв метод от основанието за прекратяването на трудовото правно отношение, означават от КТ " Подкрепа " в претекстовете за желаната смяна.

Според Конфедерацията без значение дали служащ или чиновник е останал без работа заради закриване на предприятието, или е прекратил трудовия си контракт с предупреждение или по взаимно единодушие, като справедлив факт той ще бъде без работа и надлежно без средства за прехрана, доставени от трудовото му заплащане.

От КТ " Подкрепа " означават, че безработните, без значение от основанието, на което е преустановен контракта им, имат идентична потребност от частична отплата, заместваща неналичието на приходи от трудова активност.

Поради тази причина от синдиката желаят разширение на кръга на хората с право на обезщетение в размер 60 на 100 от среднодневното заплащане или среднодневния застрахователен приход, с включване на служащите прекратили правните отношения си по взаимно единодушие или с предупреждение от тяхна страна, тъй като и при тях настава същата последица - оставане без трудови приходи, материални усложнения за тях и фамилиите им и други

Според КТ " Подкрепа " законодателната смяна е наложителна и заради обстоятелството, че по този метод се дава спомагателна гаранция на работещите да упражняват правата, които трудовото законодателство им дава.

При съществуващия юридически режим, когато служащият изрази воля за преустановяване на трудовото или служебното си правно отношение, той е осъден с приемане на " минималния размер на паричното обезщетение за безработица за период 4 месеца ", означават от синдикалната организация.

Смятаме, че служащите би трябвало да имат право свободно да упражняват правата си по Кодекса на труда, без да се опасяват, че като последица ще понесат неподходящите последствия от по-малкото обезщетение за безработица, декларират от КТ " Подкрепа ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР