Доброволно формирование (ДФ) Асеневци към община Асеновград обявява нов конкурс

...
Доброволно формирование (ДФ) Асеневци към община Асеновград обявява нов конкурс
Коментари Харесай

ДФ "Асеневци" – Асеновград набира нови доброволци

Доброволно формирование (ДФ) " Асеневци " към община Асеновград афишира нов конкурс за набиране на доброволци. Кандидатите би трябвало да са навършили пълноправие и да са физически и душевен здрави. Доброволното формирование на Асеновград към този момент се е потвърдило като съвършено функциониращо.
 
Неведнъж доброволците са се включвали в помощ при избавителни интервенции, ограничение и очистване на пожари, акции по търсене и избавяне, както и в други обстановки, свързани със отбраната на популацията. Разширяването състава на Държавна фирма " Асеневци " открива нова опция за искащите да се включат в него.
 
Документите, които би трябвало да подадат претендентите, са следните:
– формуляр за кандидатстване по пример (получава се от общината);
– здравно уверение, доказващо, че лицето е клинично здраво;
– информация от психодиспансер, че лицето не се води на отчет;
– удостоверение за съдимост;
– копие от документ за добито обучение, компетентност или правоспособност;
– декларация за единодушие за обработка на персонални данни (получава се от общината);
– копие от документ за дееспособност за осъществяване на действия със профилирана техника и/или съоръжение и копие от удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство (МПС) за съответната категория (ако имат такива).
 
Важно е да се означи, че чиновници от Министерството на вътрешните работи (МВР) и военнослужещи от Министерството на защитата (МО) не могат да членуват в доброволни формирования. Формулярите могат да бъдат получени и надлежно подаването им се прави в " Информационен център ”, ситуиран на II етаж в постройката на общината. Срокът за подаване на заявки е 22.05.24 година (сряда).
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР