Синдикатът Огнеборец“ предлага заплатите в МВР да бъдат увеличени с

...
Синдикатът Огнеборец“ предлага заплатите в МВР да бъдат увеличени с
Коментари Харесай

Синдикат „Огнеборец“ предлага заплатите в МВР да бъдат увеличени с 20%

Синдикатът „ Огнеборец “ предлага заплатите в Министерство на вътрешните работи да бъдат увеличени с 20 %.

Пред „ Хоризонт “ ръководителят на синдиката Венцислав Станков изясни, че следва да бъдат осведомени с концепцията на управлението на министерството за възможното изваждане на Пожарната от министерството.

Венцислав Станков счита, че е нужно нарастване на парите на работещите освен в Пожарната, само че и напълно в Министерство на вътрешните работи поради инфлацията в миналите месеци:

" Категорично сме " за " нарастване на възнагражденията и нашето предложение е с 20% да бъде увеличено възнаграждението на всички чиновници в Министерството на вътрешните работи, имайки поради най-много да бъде обезщетена инфлацията през последните месеци ".

На 11 февруари във вътрешното министерство има плануван съвет за обществено партньорство. Тогава синдикатите евентуално ще изискат и повече информация за концепциите за възможното изваждане на Пожарната и Системата за незабавни повиквания на телефон 112 от състава на Министерство на вътрешните работи и обособяването им в независима организация:

" Много е значимо по какъв метод, в случай че е взето такова решение - структурата да бъде извадена от министерството, по какъв метод ще бъде извадена, дали със закон ", уточни Венцислав Станков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР