Синдикатът Образование към КТ Подкрепа организира анкета сред учителите относно

...
Синдикатът Образование към КТ Подкрепа организира анкета сред учителите относно
Коментари Харесай

Учителите искат децата в клас, не приемат и хибридния формат

Синдикатът " Образование " към КТ " Подкрепа " провежда анкета измежду учителите по отношение на започването на образователната година. На въпроса какъв да бъде образователният развой от 15 септември, 82 % от учителите са избрали постоянен образователен развой, 13 % - са за образование в електронна среда /аналогично както при изключителното положение/ и 6 % от учителите са съгласни на хибридно образование /редовни часове и образование в електронна среда след тях/, демонстрират данните от анкетата.

На идващия въпрос, дали биха се съгласили на хибриден формат, включващ постоянен образователен развой и образование в електронна среда, интервюираните учители са дали отговор с твърдо " не " 55 %, а 36 % са споделили, че биха го създали, само че ще им е доста мъчно.

81 на 100 от учителите не одобряват родителите да могат да избират отдалечено образование, при постоянен образователен развой за своите деца, въпреки и да няма такава опция в Закона за предучилищното и учебното обучение /ЗПУО/, несъмнено избор по здравословни аргументи е заложен и в този момент в хипотезата на нормативните документи. 15 % от педагозите дават отговор, че родителите би трябвало да избират, тъй като по този начин е демократично.

На въпроса дали считат, че организирането на постоянен образователен развой от 15 септември носи риск за здравето на учители и възпитаници , 67 на 100 от учителите считат, че има прочут риск. 9 на 100 считат, че рискът е огромен и няма да стартират работа. Но 23 на 100 от учителите имат вяра, че учебното заведение е сигурна среда.

По мотив на разновидността, в който да няма спомагателни заплащания за обезпечаване финансово дейностите за предварителна защита и намеса от COVID-19, 89 % от учителите изрично не одобряват тази догадка, а 9 % - са съгласни да дарят спомагателните си заплащания за тази цел.

Във връзка с някои наставнически оферти учителите да работят постоянно, а по-късно да преподават повторно материала в електронна среда, 85 на 100 от учителите са подготвени да стачкуват със законови средства. Само 12 на 100 от учителите са съгласни да работят над нормата, без възнаграждение, да обезпечат електронно образование на своите възпитаници.

58 % от учителите пък не са съгласни да има камера със тон в класната стая , с цел да могат учениците и родителите да ги виждат, с цел да се образоват в електронна среда в домашни условия, посредством виртуалната класна стая в образователния час, по време на постоянния образователен развой. 41 % от педагозите са съгласни на този вид.

Позицията на Синдиката " Образование " за началото на образователната година е непроменена и е за организация на постоянен образователен развой, с нараснали ограничения за сигурност. Рамката от правила, която създава МОН, е на финалната права и всяко учебно заведение към този момент работи по спешни проекти, при инфектиран възпитаник или чиновник. Работи се за предварителна защита на конфликтните точки, при среща на повече възпитаници и личен състав, за заниманията по ползи и за компилацията сред просветителни институции по отношение на заложените образователни и планови действия.

След започване на образователната година динамичността на новата среда и чувствата за сигурност и заплаха ще въздействат на решенията, декларират от Синдиката " Образование ", с ръководител доктор Юлиян Петров
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР