Има доказателства за компрометиране на сървъри, особено тези за електронна

...
Има доказателства за компрометиране на сървъри, особено тези за електронна
Коментари Харесай

Руски хакери удариха Германия

Има доказателства за компрометиране на сървъри, изключително тези за е-поща, на немски компании

Поредица от хакерски атаки, приписвани на съветското военно разузнаване ГРУ, са били ориентирани към ръководещите социалдемократи в Германия, както и към логистичния, отбранителния, галактическия и ИТ секторите на страната, заяви вътрешното министерство в петък.

APT 28 - групата, която провежда офанзивите през 2022 година и рапортува на ГРУ, е употребила незнайна тогава накърнимост в Microsoft Outlook за по-дълъг интервал от време, с цел да компрометира имейл сметки, сподели министерството, представено от dnevnik.bg.

Според представител на министерството, има доказателства за компрометиране на сървъри, изключително тези за е-поща, на немски компании, наранени от съветски хакерски атаки, които са били компрометирани.

" Руските хакерски атаки са опасност за нашата народна власт, на която ние уверено се противопоставяме. При никакви условия няма да позволим да бъдем сплашени от съветския режим ", сподели министърът на вътрешните работи Нанси Фазер в изказване, добавяйки, че Германия работи дружно с Европейски Съюз и НАТО.

По-рано в петък немският външен министър Аналена Бербок предизвести Русия, че ще понесе следствията за офанзивите, при които серия от немски уеб страници бяха блокирани.

Руският дипломат в Берлин е извикан във външното министерство, с цел да му бъде изработен протестен демарш, оповестява " Ройтерс ".

Групата APT28, известна още като Fancy Bear, е дейна в международен мащаб минимум от 2004 година, най-вече в региона на кибершпионажа. Според вътрешното разузнаване на Германия тя е един от най-активните и рискови хакери в света.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР