Чехия многократно е била обект на кибератаки, организирани от руското

...
Чехия многократно е била обект на кибератаки, организирани от руското
Коментари Харесай

Чехия разкри мащабна кампания на руски кибератаки


Чехия неведнъж е била обект на хакерски атаки, проведени от съветското военно разузнаване, оповестиха чешки държавни чиновници.

Позовавайки се на " метода на деяние и насочеността на тези офанзиви ", външното министерство упрекна за тях съветската група APT28, известна още като Fancy Bear.

Някои чешки институции са били обект на хакерски атаки, употребяващи незнайна до момента накърнимост в Microsoft Outlook от 2023 година

В Берлин същата група хакери е направила хакерска атака против членове на Социалдемократическата партия през 2023 година

Чешкият министър на вътрешните работи Вит Ракусан съобщи, че офанзивите са били проведени от Руската федерация и нейната работа за военно разузнаване.

" Чешката република е цел. В дълготраен проект тя е възприемана от Руската федерация като вражеска страна ", добави той.

Чешкият министър на външните работи Ян Липавски сподели: " Публичното изтъкване с пръст на съответен нападател е значим инструмент за отбрана на националните ползи ".

Чешката република, която е член на Европейски Съюз и НАТО с население от 10,9 млн. души, даде на Украйна забележителна военна и филантропична помощ след началото на съветската инвазия през февруари 2022 година /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР